Corn dogs

See pulga otsa torgatud, maisijahutainasse kastetud ja õlis küpsetatud "maisikoer" on populaarne USA tänavatoit.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 toorvorsti

6 puidust grillvarrast

Fritüürtainas:

2 dl nisujahu

2 dl maisijahu

1 sl suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

2,5 dl piima

1 muna

Frittimiseks:

1-2 l frittimis- või rapsiõli

Serveerimiseks:

ketšupit

Ameerika kollast sinepit

Valmistamine

Kuumuta ahi 175C. 

Lüki toorvorstid pikuti puidust grillvarda otsa. 

Sega fritüürtaina jaoks kausis esmalt kuivained omavahel, siis sega juurde piim ja muna. Sega ühtlaseks. 

Kuumuta õli potis 180C. 

Kasta vorstid fritüürtaina sisse, siis kuuma õli sisse. Friti, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe. Siis võta õlist välja ja lase köögipaberil veidi taheneda.

Kui kõik vorstid on praetud, siis aseta need metallrestiga ahjuplaadile. Küpseta 175-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni vorst on läbinisti küps. 

Serveeri ketšupi ja sinepiga. 

Retsept on Rootsi ajakirjast Gourmet (3/2015)

LISA KOMMENTAAR