65 g murulauku (1 punt)
1 dl mahedamaitselist õli
550 g kirsstomateid
1 dl külmpressitud oliiviõli
3 viilutatud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
1 suur burrata juustu pall
Kuumuta ahi 175°C.
Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni, siis lisa murulauk ja blanšeeri minut aega. Siis loputa kohe jääkülma vee all ja lase jääkuubikutega ja veega täidetud kausis kiiresti jahtuda. Seejärel patsuta köögipaberiga hästi kuivaks.
Pane murulauk ja mahedamaitseline õli köögikombaini või kannmikserisse ja töötle täitsa ühtlaseks roheliseks õliks (u 1 minut). Siis lase 15 minutit tõmmata. Seejärel kurna läbi (marliga kaetud) sõela. Suru võimalikult palju rohelisest õlist välja. Villi pudelisse või purki ning pane kuni 3 nädalaks külmkappi hoiule soovi korral.
Võta 25 cm läbimõõduga malmpall ning kuumuta selles õli. Lisa kirsstomatid ja küpseta neid, kuni need on altpoolt pruunid (umbes 1 minut). Siis sega kergelt ja lase tomatitel veel veidi pruunistuda (umbes 1-2 minutit).
Tõsta pann tulelt, lisa hakitud küüslauk ja sega tomatiteaa läbi (küüslauk küpseb järelkuumuses). Maitsesta soola-pipraga. Tõsta tomatisegu kaussi, nirista peale värsket oliiviõli.
Lõika pikk sai u 6 mm paksusteks viiludeks. Pintselda saiaviilud mõlemalt poolt oliiviõliga, siis laota ahjuplaadile ja küpseta 5 minutit. Pööra ringi ja küpseta ka teiselt poolt 3 minutit.
Tõsta igale saiale röstitud tomateid. Siis rebi burrata-juustust tükke igale saiaviilule. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale oliiviõli
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tomati ja burrata crostini
Crostini ehk krõbe suupiste tomati ja burrata juustuga.