300 g suvikõrvitsat
1 sibul
praadimiseks võid
250 g värskeid kukeseeni
soola ja musta pipart
1 l vett
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
Hapukoorekreem:2 dl crème fraîche'i või hapukoort
0,5 dl hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:veidi praetud väikeseid kukeseeni
Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Haki sibul, purusta küüslauk. Prae kõik potis võis klaasjaks, kuni sibul muutub klaasjaks ja suvikõrvits pruunistub.
Lõika suuremad kukeseened tükkideks. Prae pannil võis kahes jaos, maitsesta soola-pipraga.
Lisa nüüd potti, kus on suvikõrvits jm, puljongikuubikud ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis lase keskmisel kuumusel podiseda 10 minutit.
Võta pott tulelt, püreesta saumikseriga ühtlaseks. Lisa praetud kukeseened ning püreesta veel veidi. Sega juurde rõõsk koor, maitsesta supp soolaga parajaks.
Sega hapukoorekreemi ained omavahel.
Jaota supp taldrikutesse, iga supiportsu keskele tõsta hapukoorekreemisilm ning kaunista praetud kukeseentega.
Retsept on Rootsi ajakirjast Matmagasinet 8/2021
Kukeseene-suvikõrvitsasupp
Südasuvine supp.