Brandy Snaps

Väikesed õhulised küpsised, mis kohe peale küpsetamist keedetakse rulli ja täidetakse hiljem nt vahukoorega. Populaarsed nt Suurbritannias, Iirimaal, Austraalias ja Uus-Meremaal. Meenutavad itaallaste cannoli-küpsiseid. Tavaliselt on 10 cm pikad ja 2 cm läbimõõduga.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

55 g võid

55 g demerara suhkrut

55 g kuldset siirupit

50 g nisujahu

0,25 tl ingveripulbrit

0,5 tl sidrunimahla

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga, siis määri jämedama varrega puulusikas õliga ning aseta metallrestile. 

Mõõda või, suhkur ja kuldsiirup väikesesse paksupõhjalisse potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur ja või on sulanud (tasasel tulel kulub selleks u 15 minutit). Ära segu keema lase, sest siis suhkur kristalliseerub!

Lase 2-3 minutit jahtuda, siis sõelu juurde jahu ja ingveripulber. Lisa sidrunimahl ja sega hoolega. 

Tõsta ahjuplaadile tainast, u kuhjaga teelusikatäis korraga, jättes tainaketaste vahele umbes 10 cm ruumi.  Ühele plaadile mahub ilmselt u 4 küpsist korraga. 

Küpseta 180-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni küpsised on sügavkuldsed ja "pitsilised".

Võta ahjust välja - ja nüüd tuleb kiiresti tegutseda! Lase hetk taheneda, siis võta laia õhukese spaatli abil küpsised ahjuplaadilt ja keera ümber puulusika varre torusse. (Küpsised peavad olema piisavalt tahenenud, et neid saaks liigutada ja samas veel soojad, et neid saaks vormida). Pigista servad kokku, siis libista varre otsast ära ja jäta metallrestile jahtuma ja tahenema. 

(Kui küpsised liiga krõbedaks tahenevad enne vormimist, võid uuesti mõneks sekundiks ahju pehmenema panna). 

Küpseta samal moel ka ülejäänud tainas. 

Valmis brändirullid säilivad õhukindlas karbis kuni nädala. 

Serveerimiseks täida vahukoorega, millele võib soovi korral lisada ka sörtsu brändit. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR