Sarjast "Soome koolilaste lemmikud"
1 kg maitsestamata tofu juustu
2 sl rüpsiõli
1 sibul
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 küüslauguküüs
2 dl vett
400 g konservitud purustatud tomateid
2 sl maisitärklist
2 tl valgeveiniäädikat
0,5 köögiviljapuljongikuubikut
1 tl soola
1 tl suhkrut
0,5 tl kuivatatud basiilikut
0,5 tl kuivatatud tüümiani
musta pipart
Lõika tofu u 1 cm paksusteks viiludeks. Haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja küüslauk ja prae kergelt läbi.
Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi.
Lisa purustatud tomatid, vesi ja puljongikuubik. Kuumuta läbi ja lase veidi podiseda.
Lisa tilga veega segatud maisitärklis, veiniäädikas ja ülejäänud maitseained. Hauta kastet umbes 15 minutit.
Kalla pool kastmest ahjuvormi, laota peale tofuviilud, servad kergelt kohakuti. Kalla peale ülejäänud kaste.
Küpseta 175-200-kraadises ahjus u 15-20 minutit.
Retsept siit.
Tofu ürdikastmes
Sarjast "Soome koolilaste lemmikud"