Soomest Porist pärit retsept, mille nimi viitab sellele, et kui oled korra proovinud, siis himustad neid uuesti ja uuesti :)
500 g räimefileesid
1 suurem punane sibul või tavaline sibul
10 vürtspipratera
10 valge pipra tera
10 musta pipra tera
hakitud tilli
1 dl 10% äädikat (väkiviinaetikkaa)
5 dl külma vett
4 tl soola
0,5 dl 10% äädikat (väkiviinaetikkaa)
1 dl külma vett
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
Loputa räimefileed, laota klaaspurki koos 1. leeme komponentidega. Kaaneta purk, loksuta veidi - räimed peavad leeme sisse jääma. Pane ööpäevaks külmkappi.
Järgmisel päeval nõruta räimed, siis eemalda fileedelt õrnalt nahk.
Lõika sibulad viiludeks. Laota puhastatud räimefileed, sibularattad, pipraterad ja till kihiti purki.
Siis kalla peale 2. leeme komponendid. Sulge purk ning keera seda veidi, et maitseleem jaguneks ühtlaselt.
Lase 1-2 päeva maitsestuda. Serveeri kaunis klaasanumas.
Retsept siit. Vaata ka seda retsepti.
Himosilakat
Soomest Porist pärit retsept, mille nimi viitab sellele, et kui oled korra proovinud, siis himustad neid uuesti ja uuesti :)