Himosilakat

Soomest Porist pärit retsept, mille nimi viitab sellele, et kui oled korra proovinud, siis himustad neid uuesti ja uuesti :)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g räimefileesid

1 suurem punane sibul või tavaline sibul

10 vürtspipratera

10 valge pipra tera

10 musta pipra tera

hakitud tilli

Esimene leem:

1 dl 10% äädikat (väkiviinaetikkaa)

5 dl külma vett

4 tl soola

Teine leem:

0,5 dl 10% äädikat (väkiviinaetikkaa)

1 dl külma vett

1 dl suhkrut

0,5 tl soola

Valmistamine

Loputa räimefileed, laota klaaspurki koos 1. leeme komponentidega. Kaaneta purk, loksuta veidi - räimed peavad leeme sisse jääma. Pane ööpäevaks külmkappi.

Järgmisel päeval nõruta räimed, siis eemalda fileedelt õrnalt nahk. 

Lõika sibulad viiludeks. Laota puhastatud räimefileed, sibularattad, pipraterad ja till kihiti purki.

Siis kalla peale 2. leeme komponendid. Sulge purk ning keera seda veidi, et maitseleem jaguneks ühtlaselt. 

Lase 1-2 päeva maitsestuda. Serveeri kaunis klaasanumas. 

Nipid ja soovitused:

  • Räimed säilivad 1-2 nädalat. 

Retsept siit. Vaata ka seda retsepti.

LISA KOMMENTAAR