Odessa kõrvitsaikraa

Kõrvitsaikraa on sobiv määre kasvõi röstsaia peale.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

1 sibul

1 porgand

2 küüslauguküünt

200 g tomateid

1 sl teravat vürtsikastet

1 sl suhkrut

1 tl soola

rapsi- või päevalilleõli

Valmistamine

Puhasta kõrvits, lõika viljaliha kuubikuteks. Koori porgand, lõika õhukesteks seibideks. Koori ja haki sibul. Koori ja tükelda tomatid. Haki küüslauk. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa porgand ja küüslauk. Hauta pehmeks.

Siis lisa kõrvitsakuubikud, alanda kuumust ja hauta kaane all, kuni kõrvits on omas mahlas pehmeks küpsenud. Sega aeg-ajalt. 

Siis maitsesta vürtsikastme, suhkru, soolaga.  Lisa tükeldatud kooritud tomatid ja hauta veel 5-7 minutit.

Timmi maitse parajaks, siis tambi pudrunuiaga ühtlaseks. 

Serveeri nt saia peal. 

Nipid ja soovitused:

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR