Kõrvitsaikraa on sobiv määre kasvõi röstsaia peale.
1 kg kõrvitsat
1 sibul
1 porgand
2 küüslauguküünt
200 g tomateid
1 sl teravat vürtsikastet
1 sl suhkrut
1 tl soola
rapsi- või päevalilleõli
Puhasta kõrvits, lõika viljaliha kuubikuteks. Koori porgand, lõika õhukesteks seibideks. Koori ja haki sibul. Koori ja tükelda tomatid. Haki küüslauk.
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa porgand ja küüslauk. Hauta pehmeks.
Siis lisa kõrvitsakuubikud, alanda kuumust ja hauta kaane all, kuni kõrvits on omas mahlas pehmeks küpsenud. Sega aeg-ajalt.
Siis maitsesta vürtsikastme, suhkru, soolaga. Lisa tükeldatud kooritud tomatid ja hauta veel 5-7 minutit.
Timmi maitse parajaks, siis tambi pudrunuiaga ühtlaseks.
Serveeri nt saia peal.
Retsept siit.
Odessa kõrvitsaikraa
Kõrvitsaikraa on sobiv määre kasvõi röstsaia peale.