1 kg kartuleid
250 g nisujahu
20 g mannat
2 muna
1 tl soola
Serveerimiseks:hakitud sibulat
praadimiseks päevalilleõli
Koori kartulid, lõika suuremateks tükkideks ja keeda siis soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Nõruta, tõsta järelkuumusele ja lase niiskusel auruda, siis tambi kartulid pudrunuiaga katki. Lase jahtuda, siis sega juurde jahu, manna ja munad. Sega ja sõtku tainast, kuni saad ühtlase tainamassi.
Võta ports tainast ja rulli kergelt jahusel laual u 3 cm laiuseks lapikuks "vorstiks" ning see omakorda u 1 cm viiludeks. Tõsta ootele. Valmista samal moel kogu ülejäänud tainas.
Siis keeda soolaga maitsestatud vees umbes 20 "vareeniku" kaupa korraga. Keeda, kuni vareenikud pinnale ujuvad - selleks kulub kuni 3 minutit.
Serveeri õlis praetud hakitud sibulaga, kõrvale paku hapukoort.
Vt nt siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Laisad vareenikud
Serveeri neid gnocchi-tüüpi "laisku vareenikuid" praetud sibulatega, nagu tavalisi kartulivareenikuidki. #лінивівареники #палюшки #ньоки