Laisad vareenikud

Serveeri neid gnocchi-tüüpi "laisku vareenikuid" praetud sibulatega, nagu tavalisi kartulivareenikuidki. #лінивівареники #палюшки #ньоки

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

250 g nisujahu

20 g mannat

2 muna

1 tl soola

Serveerimiseks:

hakitud sibulat

praadimiseks päevalilleõli

Valmistamine

Koori kartulid, lõika suuremateks tükkideks ja keeda siis soolaga maitsestatud vees pehmeks. 

Nõruta, tõsta järelkuumusele ja lase niiskusel auruda, siis tambi kartulid pudrunuiaga katki. Lase jahtuda, siis sega juurde jahu, manna ja munad. Sega ja sõtku tainast, kuni saad ühtlase tainamassi. 

Võta ports tainast ja rulli kergelt jahusel laual u 3 cm laiuseks lapikuks "vorstiks" ning see omakorda u 1 cm viiludeks. Tõsta ootele. Valmista samal moel kogu ülejäänud tainas. 

Siis keeda soolaga maitsestatud vees umbes 20 "vareeniku" kaupa korraga. Keeda, kuni vareenikud pinnale ujuvad - selleks kulub kuni 3 minutit.

Serveeri õlis praetud hakitud sibulaga, kõrvale paku hapukoort.  

Vt nt siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 30.12.2023 21:33

Väga mõnusad ampsud, ainult et üsna toitvad, palju ei jaksa süüa :)