Jahutatud kaselehesupp

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 keskmise suurusega porrut

2 sibulat

4 küüslauguküünt

0,5 värsket loorberilehte või mõned naadilehed

1 dl külmpressitud oliiviõli

4 jahusemat kartulit (nt Rosamunda)

soola ja musta pipart

1,5-2 l köögiviljapuljongit või vett

2 suurt peotäit pisikesi kaselehti

Lisaks:

2 sl oliiviõli

soovi korral kitsejuustu

Valmistamine

Pese porrulauk vajadusel puhtaks, lõika viiludeks. Koori ja haki sibul. 

Kuumuta potis õli, lisa porru, sibul ja loorberileht/naadilehed ja hauta klaasjaks. 

Lisa tükeldatud kartulid, maitsesta julgelt soola-pipraga. Kalla peale puljong, siis keeda tasasel tulel kaane all u 30 minutit. 

Lisa kaselehed, siis püreesta supp kannmikseris või saumikseri abil siidjaks, soovi korral hõõru veel läbi sõela. 

Serveeri KOHE, kui värv veel erkroheline on, või pane sügavkülma. 

Lase supil madalal alusel sügavkülmas maha jahtuda. Sega aeg-ajalt, kuni see on ühtlaselt läbi jahtunud. 

Serveerimisel võid lisada sörtsu puljongit, et oleks vedelam ja soovi korral võid peale panna riivitud kitsejuustu (siis pole supp enam veganlik). 

Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (3/2011)

LISA KOMMENTAAR