Ukraina kirsi-kohupiimakook

Paksu liivatainakihi ja kohupiimaga plaadikook. Siin kirssidega variant, aga marjade lisamine pole üldse kohustuslik.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

600 g nisujahu

200 g suhkrut

250 g külma võid

0,5 tl soola

vajadusel külma vett

Täidis:

1 kg kohupiima

100 g suhkrut

7 muna

1 tl vanilliekstrakti või 2 tl vanillisuhkrut

Soovi korral:

400 g külmutatud kirsse

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Sega kausis jahu, suhkur ja sool omavahel, siis näpi juurde hakitud külm või, kuni saad peene purusegu. Lisa lusikatäis või paar külma vett, kuni saad taina ühtlaseks kokku suruda. 

Sega teises kausis kohupiim, munad, vanill ja suhkur ühtlaseks. 

Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga, pressi tainas sellele ühtlase kihina. 

Määri kohupiimasegu peale ühtlase kihina. Soovi korral kata kook seejärel külmutatud või värskete kirssidega. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on küpsenud ja pealt kergelt kuldne. 

Võta ahjust välja ja lase vähemalt pool tundi jahtuda. Soovi korral tõsta veel mõneks tunniks külmkappi tahenema, aga kooki võib pakkuda ka toasoojalt. 

Serveerimiseks lõika kook tükkideks. 

Loe veel:

Valik Ukraina retsepte Nami-Namis, sh kooke ja magusaid küpsetisi

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Reet Fagerström
postitatud 15.05.2022 17:03

Oi need ukraina kirsid! Suured ja nii head.

Pille
postitatud 15.05.2022 20:08

Küpstasin juba mitmendat korda, maitsev!!