225 g kuivatatud ube (pärluba [navy beans], rooma uba [borlotti/cocos roses], itaalia uba [cannellini])
3 sl külmpressitud oliiviõli
3 hakitud suurt sibulat
10 hakitud väiksemat kartulit
2 hakitud porrut
2 kuubikutseks lõigatud suvikõrvitsat
0,5 hakitud väiksemat kapsast
225 g hakitud rohelisi ube (haricots verts)
1 kuubikuteks lõigatud porgand
1 hakitud tomat
4 värsket majoraani e. vorstirohu oksa
1 seakont (natuke liha võiks veel küljes olla, lase pooleks raiuda)
2,5 l vett
100 g tükkideks murtud tagliatelle makarone
3 hakitud küüslauguküünt
5 hakitud basiilikulehte
soola ja musta pipart
Pane kuivatatud oad kaussi, kata külma veega ja lase vähemalt 4 tundi pehmeneda - parem, kui üle öö. Nõruta.
Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, kartulid, porru, suvikõrvits, kapsas, rohelised oad, porgand, tomat, majoraan ja leotatud oad. Kuumuta segades u 10 minutit, kuni köögiviljad kergelt pehmenema hakkavad.
Lisa seakondid ja 2,5 liitrit külma vett. Tõsta kuumust ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning lase keskmisel tulel tasakesi podiseda umbes 2 tundi, kuni köögiviljad on väga pehmed ja supp paksenenud. Sega päris tihti.
Umbes 20 minutit enne lõppu lisa tagliatelle nuudlid, hakitud küüslauk ja basiilikulehed. Lase podiseda, kuni makaronid on pehmed.
Eemalda seakondid, siis maitsesta supp soola-pipraga parajaks.
Supp pakseneb seistes, vajadusel lisa veidi vett.
Retsept mugandatud siit.
Korsika supp
O mangia a minestra, o salta a fenestra. Tummine Korsika köögiviljasupp lihapuljongiga.