Üks populaarsemaid salateid Ukrainas.
1 sl mett või suhkrut
2 sl õunaäädikat või valgeveiniäädikat
0,5 õhukeselt viilutatud väikest kapsast
0,5 pikka kurki
soovi korral hakitud värsket tilli
veidi õli - nt rafineerimata päevalilleõli või kreekapähkliõli või kõrvitsaseemneõli
soola ja musta pipart
Sega kausis sool, suhkur/mesi ja äädikas, kuni sool-suhkur on sulanud.
Lisa ribastatud peakapsas ja masseeri käte vahel, kuni kapsas pehmeneb. Kui vähegi võimalik, lase kapsal 15 minutit maitsestuda.
Lõika kurk pikuti pooleks, eemalda vajadusel seemned ja lõika kurk seejärel õhukesteks poolkuuviiludeks. Lisa salatile.
Maitsesta salat soovi korral musta pipraga, siis lisa veidi tugevamaitselist õli ja serveeri.
Olia Herculese retsept. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga maitsev salat! Teen seda juba mitmendat korda.
Kapsa-kurgisalat
Üks populaarsemaid salateid Ukrainas.