Kapsa-kurgisalat

Üks populaarsemaid salateid Ukrainas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl mett või suhkrut

2 sl õunaäädikat või valgeveiniäädikat

0,5 õhukeselt viilutatud väikest kapsast

0,5 pikka kurki

soovi korral hakitud värsket tilli

veidi õli - nt rafineerimata päevalilleõli või kreekapähkliõli või kõrvitsaseemneõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega kausis sool, suhkur/mesi ja äädikas, kuni sool-suhkur on sulanud. 

Lisa ribastatud peakapsas ja masseeri käte vahel, kuni kapsas pehmeneb. Kui vähegi võimalik, lase kapsal 15 minutit maitsestuda. 

Lõika kurk pikuti pooleks, eemalda vajadusel seemned ja lõika kurk seejärel õhukesteks poolkuuviiludeks. Lisa salatile. 

Maitsesta salat soovi korral musta pipraga, siis lisa veidi tugevamaitselist õli ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta suhkrut ja mitte mett.

Loe veel:

Olia Herculese retsept. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.05.2022 22:18

Väga maitsev salat! Teen seda juba mitmendat korda.