Gratineeritud artišokisüdamed

Vahemereline eelroog, mis sobib hästi ka nn Rootsi lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 x 240 g purki artišokisüdameid

10 rohelist oliivi (nt Diabolo)

väike punt peterselli

3 sl (Panko) riivsaia

ürdisoola

oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta ahi 220C.

Nõruta artišokisüdamed hoolega. Lõika pooleks ja laota ahjuvormi.

Haki oliivid ja petersell peeneks, sega riivsaiaga ja puista artišokisüdametele. Nirista peale oliiviõli.

Küpseta 220-kraadises ahjus u 10 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta veganitele sobivat riivsaia. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirjast "Saisonküche" (Aprill 2010), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.05.2022 20:11

Täitsa tore antipasto!