Pane kartulid potti, kata veega. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda u 15 minutit, kuni kartulid on küpsed. Nõruta.
Pane kartulid suurde kaussi. Lisa tükeldatud muna, hakitud sibul ja viilutatud varsseller.
Sega väikeses kausis ülejäänud ained, siis sega kaste kartulite hulka.
Kata kinni ja lase enne serveerimist vähemalt tund aega maitsestuda.
Soovi korral kaunista hakitud rohelise sibula ja jahvatatud musta pipraga.
Nipid ja soovitused:
Algretsepti juures olevates kommentaarides on järgmisi soovitusi: lisada rohkem sinepit; lisada vähem suhkrut; lisada hakitud tilli; kastmeks võib kasutada ka ainult majoneesi; lisa hakitud sinepi-kurgisalatit (siis pole äädikat vaja).
Amišite kartulisalat
Umbes sellist salatit valmistavad Pennsylvania Dutch Country amišid USAs. Salatis on ka krõmpsuv element (varsseller).