2 l puljongit
0,5 kapsast (u 500 g)
4 suurt kartulit (u 400-500 g)
200 g seeni
2 porgandit (u 100 g)
2 sibulat
2 peeti (u 500 g)
400 g tükeldatud küpseid tomateid või purk tomatikonservi
soola ja musta pipart
Keeda puljong (maitseks loorberit, soola-pipart).
Riivi porgandid ja peet, haki sibul ja tükelda seened.
Kuumuta porgand, sibul ja seened pannil, siis lisa tomatid ja hauta pehmenemiseni.
Prae peet teisel pannil koos sörtsu äädikaga, et värvi hoida.
Haki kapsas peeneks, lõika kartulid kuubikuteks
Lisa kapsas ja kartulid puljongisse. Lisa ka hautatud köögiviljad puljongisse ja keeda valmimiseni.
Päris lõpus lisa hakitud küüslauk ja hakitud maitseroheline.
Serveeri hapukoorega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes tomatite asemel kasutas hapendatud tomatipüreed ja aitas ka koguseid paika loksutada.
Borš seentega
Selle retsepti sai Nami-Nami perenaine Pille Petersoo 2022. aasta kevadel Kohtla-Järvel elava Ukraina sõjapõgeniku Anna B. käest.