Borš seentega

Selle retsepti sai Nami-Nami perenaine Pille Petersoo 2022. aasta kevadel Kohtla-Järvel elava Ukraina sõjapõgeniku Anna B. käest.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 l puljongit

0,5 kapsast (u 500 g)

4 suurt kartulit (u 400-500 g)

200 g seeni

2 porgandit (u 100 g)

2 sibulat

2 peeti (u 500 g)

4 küüslauguküünt

maitserohelist

400 g tükeldatud küpseid tomateid või purk tomatikonservi

loorberilehte

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda puljong (maitseks loorberit, soola-pipart). 

Riivi porgandid ja peet, haki sibul ja tükelda seened. 

Kuumuta porgand, sibul ja seened pannil, siis lisa tomatid ja hauta pehmenemiseni.

Prae peet teisel pannil koos sörtsu äädikaga, et värvi hoida. 

Haki kapsas peeneks, lõika kartulid kuubikuteks

Lisa kapsas ja kartulid puljongisse. Lisa ka hautatud köögiviljad puljongisse ja keeda valmimiseni. 

Päris lõpus lisa hakitud küüslauk ja hakitud maitseroheline.

Serveeri hapukoorega.

Nipid ja soovitused:

  • Retsepti järgi tuleb üsna paks ja tummine supp. Kui soovid vedelamat suppi, siis lisa rohkem puljongit.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes tomatite asemel kasutas hapendatud tomatipüreed ja aitas ka koguseid paika loksutada.

LISA KOMMENTAAR