aurus keedetud ja täiesti jahtunud riisi (400 ml pikateralist või jasmiiniriisi, 600 ml vett)
Valmistamine
Sega väikeses kausis või kannus munad, seesamiõli ja 1/2 soolast kergelt kahvliga läbi. Pane kõrvale.
Kuumuta vokkpann kuumal tulel. Lisa maapähkliõli ja kuumuta hästi tuliseks. Lisa külm riis. Prae pidevalt segades 3 minutit kuni riis on täiesti läbi kuumenenud.
Nirista juurde muna-seesamiõlisegu ja jätka praadimist pidevalt segades, kuni munad on hüübinud ja segu on kuiv.
Lisa ülejäänud sool ja prae pidevalt segades veel 2 minutit. Lisa hakitud sibul, sega läbi ja serveeri kohe.
Ken Homi nipid:
riis peab olema täiesti jahtunud, muidu jääb riisi tükki
riisikeetmisvesi on mage, soola sellele ei lisata
kuumuta vokkpann enne riisi lisamist hästi tuliseks - keraamilisel pliidil võib selleks kuluda isegi 5-10 minutit. Siis saab praetud riis õige, kergelt suitsugrilli maitse ning ka õli kulub vähem
See on põhiretsept, mida võib vastavalt oma maitsele ja olemasolevale toorainele tuunida. Hakitud paprika, singikuubikud, rohelised herned jms - kõik sobib.
Tegin selle retsepti järgi, lisasin isegi natukene rohkem õli, samuti riisimaitseainet. Isiklikult tundub, et võib julgelt kolm muna lisada, siiski jäi päris kuivaks. Huvitav, mida ma valesti tegin?
Praetud riis munaga
Populaarne hiina roog, retsept ise on aasia köögi eksperdi Ken Homi sulest.