Maguskartuli kausiroog

"Sweet Potato Chickpea Buddha Bowl"

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

30 ml e. 2 sl oliiviõli või kookosõli või avokaadoõli

0,5 punast sibulat sektoritena

2 pikuti poolitatud väiksemat maguskartulit e. bataati

225 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit

2 suuremat peotäit lehtkapsast

soola ja musta pipart

Kikerherned:

400 g purk konservitud kikerherneid

1 tl vürtsköömneid

0,75 tl tšillipulbrit

0,75 tl küüslaugupulbrit

soola ja musta pipart

0,5 tl kuivatatud punet soovi korral

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit soovi korral

Tahiinikaste:

4 sl e. 60 ml seesamipastat e. tahiinit

1 sl e. 15 ml vahtrasiirupit

0,5 sidruni mahl

30-60 ml e. 2-4 sl kuuma vett

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Lõika sibul sektoriteks ja maguskartulid pikuti pooleks. Aseta ahjuplaadile, lõikapind ülal, ja nirista peale oliiviõli. Maitsesta kergelt soolaga. 

Küpseta 10 minutit, siis võta ahjuplaat korra välja. Pööra maguskartulid ümber ning säti pannile brokolini. Nirista brokolinile veidi õli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta veel 8-10 minutit.

Siis võta ahjust välja ja tõsta ahjuplaadile rootsudest puhastatud lehtkapsas. Nirista lehtkapsale õli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta veel 4-5 minutit. 

Sega loputatud ja nõrutatud kikerhernes kausis vürtsidega. 

Köögiviljade küpsetamise ajal kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel. Lisa lusikatäis õli, kuumuta. Siis lisa vürtsidega segatud kikerherned ja kuumuta segades 10 minutit, kuni kikerherned on kuldsed, krõbedad ja aromaatsed. (Vajadusel tõsta või alanda kuumust). Tõsta kõrvale. 

Kastme jaoks sega kausis vispliga tahini, vahtrasiirup ja sidrunimahl ühtlaseks, siis vispelda juurde nii palju vett, et saad voolava/kallatava kastme.

Serveerimine:

Lõika röstitud maguskartul ampsusuurusteks tükkideks. Jaota köögiviljad 3 kausi vahel, siis tõsta juurde praetud kikerherned ja nirista peale tahiinikastet.

Nipid ja soovitused:

  • Roog on parim värskelt, aga säilib kuni paar päeva ka külmkapis. 

Loe veel:

Retsept siit.
LISA KOMMENTAAR