30 ml e. 2 sl oliiviõli või kookosõli või avokaadoõli
0,5 punast sibulat sektoritena
2 pikuti poolitatud väiksemat maguskartulit e. bataati
225 g spargelkapsaõisikuid või brokoliinit
2 suuremat peotäit lehtkapsast
soola ja musta pipart
Kikerherned:400 g purk konservitud kikerherneid
1 tl vürtsköömneid
0,75 tl tšillipulbrit
0,75 tl küüslaugupulbrit
soola ja musta pipart
0,5 tl kuivatatud punet soovi korral
0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit soovi korral
Tahiinikaste:4 sl e. 60 ml seesamipastat e. tahiinit
1 sl e. 15 ml vahtrasiirupit
0,5 sidruni mahl
30-60 ml e. 2-4 sl kuuma vett
Kuumuta ahi 200 C.
Lõika sibul sektoriteks ja maguskartulid pikuti pooleks. Aseta ahjuplaadile, lõikapind ülal, ja nirista peale oliiviõli. Maitsesta kergelt soolaga.
Küpseta 10 minutit, siis võta ahjuplaat korra välja. Pööra maguskartulid ümber ning säti pannile brokolini. Nirista brokolinile veidi õli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta veel 8-10 minutit.
Siis võta ahjust välja ja tõsta ahjuplaadile rootsudest puhastatud lehtkapsas. Nirista lehtkapsale õli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta veel 4-5 minutit.
Sega loputatud ja nõrutatud kikerhernes kausis vürtsidega.
Köögiviljade küpsetamise ajal kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel. Lisa lusikatäis õli, kuumuta. Siis lisa vürtsidega segatud kikerherned ja kuumuta segades 10 minutit, kuni kikerherned on kuldsed, krõbedad ja aromaatsed. (Vajadusel tõsta või alanda kuumust). Tõsta kõrvale.
Kastme jaoks sega kausis vispliga tahini, vahtrasiirup ja sidrunimahl ühtlaseks, siis vispelda juurde nii palju vett, et saad voolava/kallatava kastme.
Lõika röstitud maguskartul ampsusuurusteks tükkideks. Jaota köögiviljad 3 kausi vahel, siis tõsta juurde praetud kikerherned ja nirista peale tahiinikastet.
Maguskartuli kausiroog
"Sweet Potato Chickpea Buddha Bowl"