meritinte
soola
soola ja valget pipart
sidrunimahla
peenelt hakitud sibulat
Meritinte puhastades kogu mari võimalikult puhtalt ühte kaussi.
Sega keskmise jämedusega soolaga (u 1 sl soola 100 g marja kohta) ja lase kraanist peale nii kuum vesi, et käsi veel ära ei kõrveta.
Siis hõõru marja sõrmede vahel nii, et sooned ja kiled eralduksid. Vala seejärel vesi ettevaatlikult kausist välja koos eraldunud "jamaga".
Siis lisa veel kuuma vett ja veidi soola ning korda kogu protsessi paar korda. Siis nõruta mari peenel sõelal hoolikalt.
Lisa maitse järgi soola, valget pipart, sidrunimahla ja ülipeeneks hakitud sibulat.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa
Polnud väga keeruline teha ja tõesti maitsev amps sai.
Soolatud meritindimari