Tomatikaste hapukoore ja tilliga

Kaste sobib hästi nii kala- kui ka kanaroogade juurde.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

1 sl võid

400 g konservitud purustatud tomateid

3 dl 30% hapukoort

1 tl soola

u 0,5 tl suhkrut

0,5 dl hakitud värsket tilli

Soovi korral:

sambal-oelek kastet või sriracha tšillikastet

Valmistamine

Koori sibul, haki peeneks. Sulata potis või. Lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks. 

Lisa purustatud tomatid, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase tomatitel tasakesi podiseda umbes 50 minutit.

Sega juurde hapukoor ja kuumuta veel 5 minutit.

Püreesta kaste soovi korral saumikseriga. Maitsesta soola ja suhkruga, sega juurde hakitud till. 

Soovi korral lisa tšillikastmega veidi vunki juurde. 

Retsept on mugandatud Arla.se lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR