Kaste sobib hästi nii kala- kui ka kanaroogade juurde.
1 sibul
1 sl võid
400 g konservitud purustatud tomateid
3 dl 30% hapukoort
1 tl soola
u 0,5 tl suhkrut
0,5 dl hakitud värsket tilli
sambal-oelek kastet või sriracha tšillikastet
Koori sibul, haki peeneks. Sulata potis või. Lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks.
Lisa purustatud tomatid, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase tomatitel tasakesi podiseda umbes 50 minutit.
Sega juurde hapukoor ja kuumuta veel 5 minutit.
Püreesta kaste soovi korral saumikseriga. Maitsesta soola ja suhkruga, sega juurde hakitud till.
Soovi korral lisa tšillikastmega veidi vunki juurde.
Retsept on mugandatud Arla.se lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tomatikaste hapukoore ja tilliga
Kaste sobib hästi nii kala- kui ka kanaroogade juurde.