Kreemjas kana ja orzo makaronid

Orzo makaronid (ka risoni) on tillukesed riisiterakujulised makaronid. Siin saab nendest koos kanapoolkoibadega maitsev kogupereroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl külmpressitud oliiviõli

8 kana poolkoiba

1 hakitud sibul

1 poolitatud ja viilutatud porgand

2 hakitud küüslauguküünt

7,5 dl kanapuljongit

3 dl toidukoort või vahukoort

2 sl terasinepit

3,75 dl orzo makarone

150 g juppideks lõigatud rohelisi ube

hakitud siledalehist peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C (pöördõhuga 180 C). 

Kuumuta õli  keskmisel kuumusel sellises pannis/ahjuvormis, mida saab ka ahju tõsta. 

Maitsesta kana poolkoivad soola ja pipraga, siis pruunista need pannil ümberringi (u 5 minutit). Tõsta taldrikule ootele.

Lisa ahjuvormi/pannile hakitud sibul, porgand ja küüslauk ning sega, et need oleksid kõik õliga kaetud. 

Tõsta peale pruunistatud kanakoivad ning tõsta roog 10 minutiks kuuma ahju.

Vispelda puljong, rõõsk koor ja sinep kannus/kausis ühtlaseks. 

Võta roog ahjust välja, tõsta kanakoivad jälle korraks kõrvale. Aseta vorm pliidile keskmisele kuumusele. Kalla vormi puljongi-koore-sinepisegu ning orzo pasta. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keemiseni. 

Tõsta kanakoivad uuesti roa peale ning tõsta kõik ahju. Küpseta u 15 minutit, kuni makaronid on peaaegu küpsed. 

Võta roog ahjust välja, lisa pastasegu hulka herned ja oad (vajadusel tõsta kanakoivad jälle korraks kõrvale, et need siis peale tagasi asetada).

Küpseta veel 10 minutit, kuni oad ja makaronid on valmis ning kana läbinisti küps ja kuldne. 

Puista peale hakitud peterselli ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR