"Erdäfelgulasch rezept"
40 g võid
200 g sibulat
20 g paprikapulbrit (edelsüß)
1 sl äädikat (kui kanget?)
500 ml puljongit
800 g jahusemaid kartuleid
2 küüslauguküünt
1 sl köömneid
1 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu
soola ja musta pipart
2 sl hapukoort
2 sl peenelt hakitud peterselli
Koori ja tükelda kartulid. Koori ja haki sibul. Koori küüslauguküüned, peenesta.
Sulata potis või, lisa sibul ja hauta tasasel tulel klaasjaks ja kuldseks.
Puista peale paprikapulber, kuumuta läbi. Siis lisa potti äädikas ning kuumuta, kuni see on aurustunud.
Lisa puljong.
Siis lisa kartulid, seejärel küüslauk, köömned ja majoraan. Maitsesta supp soola-pipraga.
Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel podiseda, kuni kartulid on küpsed ja kaste parajalt paksenenud.
Enne serveerimist sega juurde hapukoor ja puista peale petersell.
Retsept mugandatud siit.
Austria kartuliguljašš
"Erdäfelgulasch rezept"