Austria kartuliguljašš

"Erdäfelgulasch rezept"

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

40 g võid

200 g sibulat

20 g paprikapulbrit (edelsüß)

1 sl äädikat (kui kanget?)

500 ml puljongit

800 g jahusemaid kartuleid

2 küüslauguküünt

1 sl köömneid

1 tl kuivatatud majoraani e. vorstirohtu

soola ja musta pipart

2 sl hapukoort

2 sl peenelt hakitud peterselli

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid. Koori ja haki sibul. Koori küüslauguküüned, peenesta. 

Sulata potis või, lisa sibul ja hauta tasasel tulel klaasjaks ja kuldseks. 

Puista peale paprikapulber, kuumuta läbi. Siis lisa potti äädikas ning kuumuta, kuni see on aurustunud. 

Lisa puljong. 

Siis lisa kartulid, seejärel küüslauk, köömned ja majoraan. Maitsesta supp soola-pipraga. 

Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel podiseda, kuni kartulid on küpsed ja kaste parajalt paksenenud. 

Enne serveerimist sega juurde hapukoor ja puista peale petersell.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR