Schiacciata alla fiorentina

Apelsinimaitseline plaadikeeks Firenzest, mida süüakse eriti just kevadise karnevali ajal.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 suurt muna

150 g suhkrut

300 g e. 5 dl nisujahu

1 sl (triiki) küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut või 1 vanillikauna seemned

80 ml täispiima

60 g e. 4 sl Itaalia külmpressitud oliiviõli

1 suure maheapelsini riivitud koor ja pressitud mahl

Peale:

tuhksuhkrut

kakaopulbrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. 

Klopi munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks (elektrimikseriga u 5 minutit). 

Lisa riivitud apelsinikoor ja oliiviõli ning jätka vahustamist aeglasel kiirusel. 

Lisa apelsinimahl ja vispelda veel minut aega. 

Lisa piim ja vispelda veel minut aega.

Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel, siis sega see spaatli abil muna-suhkruvahu hulka jaokaupa. 

Määri u 18 cm x 24 cm kandiline ahjuvorm võiga, puista üle jahuga. Kalla tainas vormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus 35-45 minutit (kontrolli koogi küpsust e 30 minuti pärast puutikuga - kui see puhtaks jääb, on keeks valmis). 

Võta ahjust välja, lase hetk jahtuda, siis kummuta vormist välja ja tõsta metallrestile jahtuma. 

Seejärel sõelu kogu koogile tuhksuhkrut. Võimaluse korral lõika paberisse fleur-de-lis (Firenze vapi kujutis), asdta koogile ja sõelu peale kakaopulbrit. Eemalda paberümbris ettevaatlikult. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR