Haluški praetud seentega

Ukraina klimbid (галушки́), siin seenelisandiga.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Klimbid:

720 g nisujahu (1,2 liitrit)

1 tl soola

4 muna

240 ml käesooja vett

250 g võid

Lisaks:

3 sl võid praadimiseks

450 g värskeid šampinjone

1 sibul

250 ml tükeldatud peekonit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haluški klimbid:

Pane jahu ja sool suurde kaussi. Tee keskele süvend, kalla sinna klopitud munad, vesi ja sulatatud või. Sega kahvli abil jahusegu vedelate ainete sekka, kuni saad ühtlase taina. Lõpus sõtku käte abil siledaks ja ühtlaseks. 

Jaota tainas 8 võrdse suurusega tükiks. Rulli iga tükk jahusel laual pikaks "vorstiks", siis lõika see väikesteks, umbes 2-3 cm juppideks. (Soovi korral pane sügavkülma). 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Pane klimbid vette keema ja keeda, kuni need pinnale hõljuvad.  

Võta kurnlusikaga välja ja lase veidi taheneda. 

Lisaks:

Viiluta või haki šampinjonid. Haki sibul. 

Kuumuta pannil või, lisa seened ja prae tugeval kuumusel umbes 5 minutit.

Siis lisa hakitud sibul ja jätka praadimist, kuni sibul pehmeneb. Maitsesta soola-pipraga. 

Lisa peekon ja prae umbes 5 minutit, kuni peekon on küps. 

Lisa pannile haluški-klimbid ja prae, kuni klimbid on kenasti kuldpruunid. 

Serveeri kohe.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR