720 g nisujahu (1,2 liitrit)
1 tl soola
4 muna
240 ml käesooja vett
250 g võid
Lisaks:3 sl võid praadimiseks
450 g värskeid šampinjone
1 sibul
250 ml tükeldatud peekonit
soola ja musta pipart
Pane jahu ja sool suurde kaussi. Tee keskele süvend, kalla sinna klopitud munad, vesi ja sulatatud või. Sega kahvli abil jahusegu vedelate ainete sekka, kuni saad ühtlase taina. Lõpus sõtku käte abil siledaks ja ühtlaseks.
Jaota tainas 8 võrdse suurusega tükiks. Rulli iga tükk jahusel laual pikaks "vorstiks", siis lõika see väikesteks, umbes 2-3 cm juppideks. (Soovi korral pane sügavkülma).
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Pane klimbid vette keema ja keeda, kuni need pinnale hõljuvad.
Võta kurnlusikaga välja ja lase veidi taheneda.
Viiluta või haki šampinjonid. Haki sibul.
Kuumuta pannil või, lisa seened ja prae tugeval kuumusel umbes 5 minutit.
Siis lisa hakitud sibul ja jätka praadimist, kuni sibul pehmeneb. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa peekon ja prae umbes 5 minutit, kuni peekon on küps.
Lisa pannile haluški-klimbid ja prae, kuni klimbid on kenasti kuldpruunid.
Serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit.
Haluški praetud seentega
Ukraina klimbid (галушки́), siin seenelisandiga.