3 muna
1 dl suhkrut
3 sl nisujahu
3 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:4 dl pohli ja 1 sl suhkrut VÕI
2 dl vähemagusat pohlamoosi (nt Küllus)
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
Karamellikaste:2 dl 35% rõõska koort
2 dl fariinsuhkrut
0.5 dl suhkrut
3 sl (nt Dansukker) siirupit
1 tl võid
1 tl vanillisuhkrut
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225kraadises ahjus 7 minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile jahtuma.
Püreesta pohlad ja maitsesta suhkruga (või kasuta pohlamoosi). Vahusta koor, lisa vanillsuhkur ja kaneel.
Määri jahtunud biskviitpõhjale esmalt pohlapüreed või -moosi ja selle peale vahukoort.
Keera rulli ja küpsetuspaberisse ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis, soovitatavalt vähemalt pool tundi kuni üleöö.
Karamellikastme valmistamiseks sega potis rõõsk koor, suhkrud ja siirup. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Tõsta tulelt, sega juurde või ja vanillsuhkur. Lase karamellikastmel jahtuda, siis vala rulltordile. Kaunista pohladega.
Retsept ilmus ajakirja Kodukiri 2005. a. detsembrinumbris, kena pildi tegi Marit.
Superhea! Karamellkastet tuleb mõnusalt palju aga see just muudabki asja paremaks;) Ja väga kiiresti saab valmis ka!
Mina kord tegin, minu jaoks oli liiga magus ja rammus.
ma panin taignasse lisaks 1 spl piparkoogimaitseainet, vahukoore panin pooleks maitsestamata toorjuustuga ja sinna sisse veel natuke suhkrustunud ingveri tükke. ja rulli sisse keerasin pisut šokolaadi. hea oli.
Karamellkastet sai pisut liiga palju ja pohlamoosi pisut liiga vähe - ehk magusa-hapu tasakaal oli paigast ära. Ja see kaste ei tahtnud kohe kuidagi rulli peal püsida - alles peale tükki aega külmkapis ei voolanud kohe kõik üle äärte all. Muidu üsna mõnus - magus ja rammus - küpsetis.
Tegin poole vähema karamelliga ja pohlamoosi panin purgitäie (Salvest) ja lisasin ka pisut kohupiima vahukoorele. Väga hea tuli.
st Põltsamaa moos oli... seal ikka pohlad ka sees
Hea kook, aga päris magus.
Angeelika pohla-karamellirull
Angeelika Kangi traditsiooniline jõuluküpsetis.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.