150 g suitsutatud seapõske või suitsupekki
2 dl odrakruupe
1 l vett
vajadusel soola
Lõika suitsuliha väikesteks kuubikuteks, pruunista potis kenasti kuldseks ja kergelt krõbedaks. (Kui liha oli väga rasvane, siis võid osa eraldunud rasvast ära valada.)
Lisa loputatud odrakruubid ning kuumuta minut aega. Lisa keev vesi ning hauta aeg-ajalt segades kaanega kaetud potis tasasel tulel või ahjus, kuni kruubid on pehmed (selleks kulub umbes 1,5-2 tundi).
Maitsesta vajadusel soolaga ja serveeri.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Puder oli väga hea ja jube lihtne teha,ei teagi miks varem pole teinud.
Ma ei ole eriline kruubi sõber, aga sõin ühe portsjoni putru ära. Isegi laps sõi taldriku ilusti tühjaks. Ainult mees krimpsutas nina, minu suureks üllatuseks.
väga hea puder, meie peres maitses see kõigile!
Väga maitsev tuli suitsupõsega. Mees, kes muidu absoluutselt sellist kraami ei söö, kiitis ka heaks - piisavalt suitsulihane oli :)
tehtud! ...ja väga maitsev!
Meie pere teeb ka seda aeg ajalt ja kõigile meeldib, kuid meiel lisame veel kaalikakuubikuid :)
Lapsepõlv tuli meelde. Vanaema valmistas tihti putru, vahel tehti ka sellist poolvillast, kus kruubid ja kartulid koos pudrus...
sellel nimeks mulgipuder ja väga hea,sisse võib segada veel praetud sibulat
Mulgi puder sisaldab ka kartulit, see siin pole mulgipuder.
Ma ei tea, kas tegin miskit valesti, aga vahekord 2dl kruupi/ 1 l vett - tulemus supp. Kurnasin üleliigse vedeliku (seda oli päris palju) ära ja siis oli ok. Võib-olla asi selles, et tegin ahjus kaane all...
Juta, kas Sa leotasid eelnevalt kruupe?
kui leotada,keevad kiiremini pehmeks
erti hea on peale rüübata õlut
Kruupe tuleb ikka hautada minimaalselt 1h.30 min, veel parem aga kui hautada 2-3 tundi. Ja seda väga madalal kuumusel, vahepeal segades ja võid lisades.
Praetud peekoniga tuli väga hea puder. Hautasin 50 min, siis tuli hea sõmer.
Maitsev puder. Ka mina panin vett vähem - umbes 750 ml ja tuli kena puder.
Väga meeldiv meeldetuletus ja inpiratsioon nami-namilt. Vett panin tunde järgi; teisel korral tegin suitsuliha puudumisel petukaupa ehk praadisin suitsupeekonit (ja sibularattaid) lihtsalt juurde. Süües on kena lisaboonus - tunne, et olen eestlane.
Oi vot see on super hea (Y)
Väga hea pudru...
Hullult hea asi :) </br>Nagu hernesupp ilma herneste ja supita :D </br>Kasutasin suitsukülge ja lisasin ka kaks keskmist sibulat (liha, vesi ja kruubid umbes.. kruupe oli kuivalt nii 400ml). Kruubid hommikul likku ja õhtul liha-sibula peale hauduma. Leotatud kruubiga sai väga kiiresti valmis.</br> Isetehtud Toome salati ja hapukoorega - vaimustusest võib vaid kiljuda.</br>
Suuuur kiitus! Vahva retsept! Ja maitses hää!
Vastlapuder
Vastlapäeval sõid vanad eestlased soolalihaga hautatud kruubiputru. Siin on veidi tänapäevasem variant, tehtud suitsupõsega.