vormi määrimiseks võid
2 väiksemat või 1 suurem pommu e. baklažaan
1 punane, 1 kollane ja 1 oranž paprika
soola ja musta pipart
740 g tomatikastet (Marinara sauce)
340 g riivitud Mozzarella juustu või muud hästi sulavat juustu
2,4 dl riivitud parmesani juustu
2,4 dl riivsaia
Kuumuta grillpann või lülita ahjul sisse grillrežiim.
Lõika baklažaan kuni 1 cm paksusteks viiludeks. Eemalda apteegitillimugulalt puine osa, lõika fenkol u 6 mm paksusteks viiludeks. Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned, lõika paprikapoolikud pikuti kolmeks või neljaks.
Pane kõik köögiviljad kaussi, lisa 4 sl oiiiviõli, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta köögiviljaviile grillil 3-4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni köögiviljad on pehmenenud.
Määri 33 cm x 22 cm ahjuvorm võiga.
Tõsta u 2 dl tomatikastet ahjuvormi põhjale, määri laiali. Laota peale baklažaaniviilud, siis u 2,4 dl riivitud mozzarella juustu ja 0,8 dl riivitud Parmesani juustust.
Laota peale paprikaviilud, neile u 1,8 dl tomatiastet. Peale 2,4 dl riivitud Mozzarella juustu ja 0,8 dl riivitud Parmesani juustu.
Laota peale fenkoliviilud ja selle peale ülejäänud tomatikaste, Mozzarella ja parmesan. Puista peale riivsai, nirista peale veidi oliiviõli.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit või kuni roog on pealt kuldne ja moodustab krõbeda kihi.
Lase 10 minutit jahtuda enne serveerimist.
Retsept siit.
Giada Vegetable Parmesan
Itaalia päritolu USA koka Giada De Laurentiis'i retsept. Retseptis on kirjas baklažaan, paprika ja fenkol, aga kasuta köögivilju, mida köögiviljakorvis leidub.