1 kg taisemat veiseliha - rinnatükk, praetükk
1 kg rasvasemat veiseliha - nt veisesaba, kooditükk, lühikesed ribid
soola ja musta pipart
3-4 porrut - valge ja heleroheline osa, lõika pikuti pooleks ja siis 5 cm juppideks
4 porgandit - puhasta, lõika 2-3 jupiks, vajadusel poolita pikuti
1 suur sibul - lõika 6-8 sektoriks
1-2 väiksemat kaalikat - koori, lõika neljaks
2 suurt küüslauguküünt - koori ja suru lömmi
1 bouquet garni - petersell, tüümian, loorber või
1 väiksem kapsas - eemalda välimised lehed, lõika pikuti neljaks sektoriks
1 suur üdikont soovi korral
6 kartulit - koori ja lõika pooleks
Serveerimiseks:Dijoni sinepit
head juuretisesaia või hapusaia
Pane lihatükid suurde supipott. Kata külma veega. Kuumuta keemiseni, koori pinnale kerkiv vaht.
Siis lisa porru, porgandid, sibul, kaalikas, küüslauk, bouquet garni, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, vajadusel koori pinnale kerkiv vaht. Alanda kuumust ja lase tasasel tulel podiseda.
Nüüd pane tulele teine potti, täida veega ja maitsesta soolaga. Kui suures potis on liha ja köögiviljad keema hakanud, siis pane kapsasektorid keevasse vette, keeda 2-3 minutit. Siis nõruta ja lisa suurde potti.
Keeda hästi tasasel tulel osaliselt kaane all 2,5-3 tundi, kuni köögiviljad on küpsed. Tõsta need kurnlusika abil jaokaupa välja ja pane serveerimisnõusse/vaagnale.
Tund aega enne hautamise lõppu lisa potti üdikont, kui seda kasutad.
Keeda kartulid eraldi soolases vees pehmeks.
Kui liha on hästi pehme ja kontidelt lahti lööb, pane kartulid ja keedetud köögiviljad uuesti potti, et need läbi kuumeneks.
Tõsta liha ja köögiviljad serveerimisnõusse. Võta ürdituust potist välja, viska minema.
Serveeri hautamisleent esimese käiguna (nagu puljongit). Teise käiguna serveeri liha ja köögivilju, kõrvale paku krehvtist Dijoni sinepit, minikurke ehk kornišone ja soolahelbeid. Loomulikult ka head hapusaia.
Kui kasutasid ka üdikonti, siis luuüdi määri röstitud baguette-viiludele.
Pot-au-feu
Seda prantsuse ühepajatoitu mainis Goethe juba 1792. aastal (Every population has its soup; only France has pot-au-feu./Tous les peuples ont un potage, la France seule a le pot-au-feu.)