Sibula-sinihallitusjuustupirukas

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

2 suurt sidruntüümiani oksa

1 riivitud küüslauguküüs

1 kg õhukeselt viilutatud sibulaid

1 sl musta pipart

1 tl soola

2 tl suhkrut

250 g lehttainast

1 klopitud muna

150 g sinihallitusjuustu

peotäis hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Alusta sibulatest.  Kuumuta suurel mittenakkuval pannil või. Kui või on sulanud, lisa tüümianilehed, küüslauk ja sibulad. Sega, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning sega uuesti. Kuumuta keskmisel tulel umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibulad on klaasjad ja kuldkollased ja pehmed. 

Kuumuta ahi 200 °C. 

Rulli lehttainas veidi õhemaks, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Siis tee terava noaga 1 cm kaugusele servast peaaegu sisselõige. Torka sisselõikest sissepoole jääv tainaplaat kahvliga auklikuks. Pintselda servad klopitud munaga. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni tainas on kenasti kuldne. 

Võta tainas ahjust välja, suru lusikaseljaga sisselõikest sissepoole jääv tainaplaat madalaks tagasi. 

Puista peale sinihallitusjuust, siis laota peale ühtlane praetud sibula kiht. 

Küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit. 

Võta ahjust välja, lase 10 minutit jahtuda. Puista peale hakitud murulauk ja serveeri. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR