5 sl külmpressitud oliiviõli
5 sl värskelt pressitud sidrunimahla
3 sl vedelat mett
1 purustatud küüslauguküüs
1 sl za'atar maitseainesegu
4 sl seesamipastat e. tahiinit
1 peeneks hakitud punane sibul
8 küpset, aga kõvemat kiivit
1 pikk kurk
200 g fetajuustu
1 peotäis värsket tilli
2 sl musti seesamiseemneid
Alusta salatikastmest. Sega suure serveerimisnõu põhjas oliiviõli, sidrunimahl, mesi, küüslauk, za'atar, tahiini. Sega.
Lisa peeneks hakitud sibul ja sega hoolega. Sibul pehmeneb kastme sees.
Lõika kiivilt otsad ära, siis lõika kiivi väikesteks kuubikuteks (NB! Kiivit pole vaja koorida!). Lisa kaussi.
Lõika kurk pikuti pooleks, soovi korral uurista kurgilt seemned välja. Lõika kurk kuubikuteks ja lisa kaussi.
Murenda fetajuust väikesteks tükkideks, lisa kaussi.
Haki värske till, puista salatile.
Puista peale seesamiseemned.
Sega salat läbi alles enne srveerimist - salati võib paar tundi enne serveerimist kaussi valmis ladustada, kata kinni ja hoia jahedas.
Retsept siit.
Feta-kiivisalat
Briti koka ja "The Great British Bake Off" 2015. a võitja Nadiya Hussaini retsept.