680 g värskeid või külmutatud udon-nuudleid
2 sl viinamarjaseemneõli või rapsiõli
500 g väiksemaid pruune šampinjone
2 hakitud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
3 sl mett
4 sl soolast võid
450 g hiina kapsast
3 sl sojakastet
2 rohelist sibulat või talisibulat
1 sl röstitud seesamiseemneid
Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa soola ja seejärel udon-nuudlid. Keeda neid umbes 2 minutit, nuudleid puust söögipuikadega või köögitangidega segades, et nuudlid puntrast lahti tuleks. Nõruta, loputa külma vee all ja lase sõelale nõrguma.
Eemalda seentelt jalad, lõika seened 6 mm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk peenelt. Lõika Hiina kapsas peenikesteks ribadeks. Haki roheline sibul.
Kuumuta vokkpann keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa õli ja seened, siis prae 7-8 minutit, aeg-ajalt segades (jäta umbes minut iga segamise järel vaheaega). Ole kannatlik - algselt eraldub seentest palju vedelikku, aga siis hakkavad pruunistuma.
Lisa hakitud küüslauk, 0,5 tl soola ja veidi musta pipart. Nirista seentele 2 sl mett, siis lisa 3 sl võid ja sega.
Lisa pannile nõrutatud udon-nuudlid, ribastatud Hiina kapsas ja sojakaste. Siis prae segades umbes 2 minutit, kuni kapsas on "närtsinud" ja kõik koostisained kenasti segunenud.
Tõsta vokkpann tulelt, lisa ülejäänud 1 sl mett ja 1 sl võid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Puista peale seesamiseemned ja roheline sibul, serveeri.
Retsept siit.
Mesised seened udon-nuudlitega
Argiõhturoog karamelliseeritud pruunide šampinjonide ja jaapanipäraste udon-nuudlitega.