Mesised seened udon-nuudlitega

Argiõhturoog karamelliseeritud pruunide šampinjonide ja jaapanipäraste udon-nuudlitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

680 g värskeid või külmutatud udon-nuudleid

2 sl viinamarjaseemneõli või rapsiõli

500 g väiksemaid pruune šampinjone

2 hakitud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

3 sl mett

4 sl soolast võid

450 g hiina kapsast

3 sl sojakastet

2 rohelist sibulat või talisibulat

1 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa soola ja seejärel udon-nuudlid. Keeda neid umbes 2 minutit, nuudleid puust söögipuikadega  või köögitangidega segades, et nuudlid puntrast lahti tuleks. Nõruta, loputa külma vee all ja lase sõelale nõrguma. 

Eemalda seentelt jalad, lõika seened 6 mm paksusteks viiludeks. Haki küüslauk peenelt. Lõika Hiina kapsas peenikesteks ribadeks. Haki roheline sibul. 

Kuumuta vokkpann keskmiselt tugeval kuumusel. Lisa õli ja seened, siis prae 7-8 minutit, aeg-ajalt segades (jäta umbes minut iga segamise järel vaheaega). Ole kannatlik - algselt eraldub seentest palju vedelikku, aga siis hakkavad pruunistuma. 

Lisa hakitud küüslauk, 0,5 tl soola ja veidi musta pipart. Nirista seentele 2 sl mett, siis lisa 3 sl võid ja sega. 

Lisa pannile nõrutatud udon-nuudlid, ribastatud Hiina kapsas ja sojakaste. Siis prae segades umbes 2 minutit, kuni kapsas on "närtsinud" ja kõik koostisained kenasti segunenud. 

Tõsta vokkpann tulelt, lisa ülejäänud 1 sl mett ja 1 sl võid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. 

Puista peale seesamiseemned ja roheline sibul, serveeri.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR