Koorega küpsetatud ahjubanaanid

Imelihtne dessert, mida saab edukalt valmistada ka suvisel grillipeol. Maitsestamiseks võid kasutada kas apelsinilikööri või rummi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt küpset banaani

4 tl vedelat mett või vahtrasiirupit

veidi Cointreau apelsinilikööri või hoopis rummi

Valmistamine

Aseta banaanid ahjurestile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, keerates neid vahepeal korra ringi.

Kui banaanikoored on tumenenud, võta banaanid ahjust välja ja lase natuke jahtuda.

Tõmba banaanidelt kitsas riba koort lahti ja nõrista sisule mett või vahtrasiirupit ja soovi korral ka rummi või likööri.

Kõrvale sobib imehästi näiteks vanillijäätis.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks vahtrasiirupit. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 06.11.2010 11:01

Meie pere uus lemmikmagustoit!

Kati
postitatud 31.10.2012 20:36

eriti hea jäätise kõrvale

Martiina
postitatud 28.12.2015 12:05

Väga mugavalt lihtne viis magustoidu tegemiseks! Ja tulemus on hea!