6 muna
60 g suhkrut
100 g nisujahu
50 g kartulitärklist
110 g väherasvast margariini
160 g vaarikamoosi rullbiskviidile määrimiseks
Täidis:10 lehte želatiini või 25 g pulbrilist želatiini või 400 g vähese suhkruga kompoti- marju
2.5 dl piima
2 tl suhkrut
0.5 sidruni mahl
2 vahustatud munavalget
Valmista rullbiskviit:
Vahusta munad suhkruga. Sega jahu ja tärklis ning sõelu munamassi hulka. Lisa sulamargariin. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Kummuta biskviitpõhi köögirätikule ja eemalda küpsetuspaber. Määri biskviitpõhjale vaarikamoosi, rulli ettevaatlikult kokku ja lase jahtuda.
Lõika jahtunud rullbiskviit sõrmejämedusteks viiludeks ning vooderda nendega ümar kauss.
Valmista šarloti täidis:
Leota želatiin (nt kompotivedelikus). Sega marjakompott piimaga, maitsesta suhkru ja sidrunimahlaga.
Lahusta želatiin veevannis tasasel kuumusel ja sega marjasegu hulka. Niipea, kui mass hakkab tarretuma, lisa vahustatud munavalged.
Vala saadud kreem rullbiskviidilõikudega vooderdatud kaussi ja aseta kook umbes neljaks tunniks külmikusse.
Enne serveerimist aseta kauss korraks kuumaveevanni ning kummuta šarlott serveerimisalusele.
Retsept on ajalehest Äripäev 4.10.2001. Pildi tegi KIRSIKE.
Täidise tegin virsikukompotist ja külmutatud maasikatest ning jõhvikatest. Maitsestasin üsna rohke sidrunimahlaga. Täidis mulle iseenesest meeldis, selline vahuline ja õhuline. Aga rullbiksviit oli väga vilets. Kõva, sitke ja munamaitsega. Milleks see rasvaine veel? 6 muna on ka juba selline kogus, kus valged-kollased tuleks eraldi vahustada. Aga sellist täidist teeks kaalu-paanikahetkedel teinekordki, siis juba tavalise õhulise rullbiskviidiga.
Rullbiskviit tuli ka minul selle retsepti järgi tehtuna kehva. Kummine, ei kerkinud ja munamaitse käis tõesti üle. Sisu juures asendasin piima rõõsa koorega ja see tuli väga hõrk.
Marjašarlott
Kaalujälgijate retsept - sisaldab vähe rasva ja suhkrut, ent olla siiski üllatavalt maitsev.