Vürtsidega maitsestatud marjakompott sobib hästi talviseks magusroaks.
500 g külmutatud marjade segu - nt
põõsasmurakaid või kirsse või põldmarju või musti sõstraid
125 g suhkrut
150 ml punast veini
2 kaneelikoort
4 nelki
0,5 tl ingveripulbrit
crème fraîche'i
jahvatatud kaneeli
Sulata külmutatud marjad vähemalt osaliselt. Pane potti, lisa suhkur, punane vein ja vürtsid. Kuumuta tasasel tulel 5 minutit, kuni suhkur lahustub.
Alanda kuumust, siis lase podiseda umbes 15 minutit ilma kaaneta potis.
Lase jahtuda.
Serveeri creme fraiche'i ja vähese kaneelipuistega.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (Winter spiced fruit compote)
Talvine marjakompott
Vürtsidega maitsestatud marjakompott sobib hästi talviseks magusroaks.