Talvine marjakompott

Vürtsidega maitsestatud marjakompott sobib hästi talviseks magusroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g külmutatud marjade segu - nt

põõsasmurakaid või kirsse või põldmarju või musti sõstraid

125 g suhkrut

150 ml punast veini

2 kaneelikoort

4 nelki

0,5 tl ingveripulbrit

Serveerimiseks:

crème fraîche'i

jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Sulata külmutatud marjad vähemalt osaliselt. Pane potti, lisa suhkur, punane vein ja vürtsid. Kuumuta tasasel tulel 5 minutit, kuni suhkur lahustub.

Alanda kuumust, siis lase podiseda umbes 15 minutit ilma kaaneta potis. 

Lase jahtuda. 

Serveeri creme fraiche'i ja vähese kaneelipuistega. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis kasutati külmutatud marjade segu "Black Forest fruits". Segus on põõsasmurakad ehk pamplid, kirsid, mustad sõstrad.
  • Kompott ise on veganlik, vajadusel serveeri nt kookoskoorega. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (Winter spiced fruit compote)

LISA KOMMENTAAR