Merikurat india vürtsidega

Serveeri tandoori-vürtsidega merikuradit kurgiraita ja frititud chappati-leibadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kala:

450 g nahata merikuradi fileed (2x225 g)

1 purustatud küüslauguküüs

1 tl riivitud ingverijuurt

1 sl tandoori maitseainesegu

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl päevalilleõli

1,5 sl sidrunimahla

Raita:

100 g maitsestamata jogurtit

0,25 tl soola

0,25 tl suhkrut

näpuotsaga Cayenne'i pipart

50 g kooritud ja riivitud kurki

1 sl hakitud värsket münti

Lisaks:

2 chapati leiba

praadimiseks päevalilleõli

sidrunisektoreid ja mündilehti

Valmistamine

Sega kausis küüslauk, ingver, tandoori maitseainesegu, tomatipasta, õli ja sidrunimahl. Lisa merikuradifileed, pööra neid marinaadis ja lase vähemalt tund aega jahedas maitsestuda.

Samal ajal sega kokku raita komponendid, lase maitsestuda. 

Kuumuta grill. Pane merikuradifileed grillrestile ja küpseta 6-8 minutit, korra pöörates, kuni kala on läbinisti küps. Lase soojas puhata 5 minutit. 

Kuumuta praepannil õhuke kiht õli. Lõika chapatti kolmnurkadeks ja prae neid õlis minut aega, kuni need on kuldsed ja krõbedad. Lase köögipaberil taheneda. 

Serveerimiseks lõika grillitud merikuradifileed fiiludeks, tõsta kahe chapati-kolmnurga vahele ja aseta vaagnale. Kõrvale sidrunisektor ja värske mündioks ning raita-kaste.

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food "New flavours for fish" juuni 1999 (Indian spiced monkfish chappatis)

LISA KOMMENTAAR