450 g nahata merikuradi fileed (2x225 g)
1 purustatud küüslauguküüs
1 tl riivitud ingverijuurt
1 sl tandoori maitseainesegu
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl päevalilleõli
1,5 sl sidrunimahla
Raita:100 g maitsestamata jogurtit
0,25 tl soola
0,25 tl suhkrut
näpuotsaga Cayenne'i pipart
50 g kooritud ja riivitud kurki
1 sl hakitud värsket münti
Lisaks:praadimiseks päevalilleõli
sidrunisektoreid ja mündilehti
Sega kausis küüslauk, ingver, tandoori maitseainesegu, tomatipasta, õli ja sidrunimahl. Lisa merikuradifileed, pööra neid marinaadis ja lase vähemalt tund aega jahedas maitsestuda.
Samal ajal sega kokku raita komponendid, lase maitsestuda.
Kuumuta grill. Pane merikuradifileed grillrestile ja küpseta 6-8 minutit, korra pöörates, kuni kala on läbinisti küps. Lase soojas puhata 5 minutit.
Kuumuta praepannil õhuke kiht õli. Lõika chapatti kolmnurkadeks ja prae neid õlis minut aega, kuni need on kuldsed ja krõbedad. Lase köögipaberil taheneda.
Serveerimiseks lõika grillitud merikuradifileed fiiludeks, tõsta kahe chapati-kolmnurga vahele ja aseta vaagnale. Kõrvale sidrunisektor ja värske mündioks ning raita-kaste.
Allikas: BBC Good Food "New flavours for fish" juuni 1999 (Indian spiced monkfish chappatis)
Merikurat india vürtsidega
Serveeri tandoori-vürtsidega merikuradit kurgiraita ja frititud chappati-leibadega.