Marineeritud patissonid

Marineerimiseks vali võimalikult väikesed patissonid e. taldrikkõrvitsad.

Kogus
3 x 0,5 l purki
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väiksemaid patissone e. taldrikkõrvitsaid

0,5 l vett

1 sl jämedat soola

1 tl suhkrut

3 sl peenelt hakitud mädarõikalehti ja

petersellilehti ja

sellerilehti

1 tillivars koos õite ja seemnetega

1 küüslauguküüs soovi korral

0,5 tl teravamaitselist punast pipart soovi korral

1-1,5 sl 30% äädikat

Valmistamine

Pese patissonid, viimasele pesuveele lisa pisut soola. Eemalda patissonidelt varred ja õiejäänused. Väikesed patissonid (Ø kuni 7 cm) jäta terveks, suuremad lõika pooleks või isegi neljaks. 

Aseta ettevalmistatud patissonid purki, vahele puista peenestatud lehti, soovi korral ka punast pipart ja hakitud küüslauku.

Keeda marinaadiained keemiseni, lõpus lisa äädikas. Kalla kuum marinaad peale ja pane purgid kuumutamisnõusse 65-75°C kuuma vette. Seejärel tõsta kuumus 85°C ja hoia purke selles kuumuses 15-20 minutit.

Siis sulge kaaned. 

Loe veel:

Hilda Ottensoni retsept, Nõukogude Naine, August 1968

LISA KOMMENTAAR