Võine lehtkapsas

Lihtne sügistalvine lisand - võis hautatud lehtkapsas.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg lehtkapsast

1 sibul

2 küüslauguküünt

50 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese lehtkapsas, eemalda puised varre- ja leherootsud. Haki lehed jämedalt. 

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa lehtkapsas ja keeda umbes 5 minutit, et lehti veidi närtsitada. Vajadusel suru lehed kulbi vms abil vee alla. Nõruta. 

Haki sibul ja küüslauk.

Sulata või praepannil, lisa sibul ja küüslauk ja hauta pehmeks. Lisa nõrutatud lehtkapsas ning kuumuta segades umbes 5 minutit. Maitsesta ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast The Guardian Weekend (21.1.2006, Buttered kale). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR