1 tõrukõrvits (u 600-800 g)
1.2 dl kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
60 ml e. 4 sl kuuma vett
50 g võid
150 g puhastatud värskeid seeni - nt
60 ml e. 4 sl hakitud sibulat
1 tl kuivatatud salveid
2 dl värsket riivsaia
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 210 C.
Lõika tõrukõrvits pikkupidi pooleks. Uurista välja seemned ja säsi. Aseta kõrvitsapoolikud sobiva suurusega klaasist ahjuvormi, lõikepind all. Kata vorm toidukilega ja küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel 10 minutit. Siis torka toidukile noaga auguliseks, et aur saaks välja. Siis eemalda kile. Pööra kõrvitsapoolikud ümber, maitsesta soola-pipraga.
(Seda kõike saaks teha ka tavalises aurutis).
Sega täidisega jaoks kuivatatud jõhvikad/rosinad ja kuum vesi.
Kuumuta pannil 3 sl võid. Lisa hakitud seened ja hakitud sibul, pudista juurde kuivatatud salvei. Kuumuta keskmisel tulel umbes 5 minutit.
Lisa riivsai ja prae veel 2-3 minutit.
Sega juurde jõhvikad koos leotusvedelikuga, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta kõrvitsapoolikutesse täidis, siis puista peale ülejäänud või, mis on tükikesteks lõigatud.
Küpseta veel 10 minutit, kuni roog on pealt krõbe ja kõrvits läbinisti kuum.
Retsept on mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit (Oktoober 1995)
Seenetäidisega tõrukõrvits
Sügisene lihavaba eelroog