Seenetäidisega tõrukõrvits

Sügisene lihavaba eelroog

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 tõrukõrvits (u 600-800 g)

1.2 dl kuivatatud jõhvikaid või rosinaid

60 ml e. 4 sl kuuma vett

50 g võid

150 g puhastatud värskeid seeni - nt

šiitake seeni

60 ml e. 4 sl hakitud sibulat

1 tl kuivatatud salveid

2 dl värsket riivsaia

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 210 C.

Lõika tõrukõrvits pikkupidi pooleks. Uurista välja seemned ja säsi. Aseta kõrvitsapoolikud sobiva suurusega klaasist ahjuvormi, lõikepind all. Kata vorm toidukilega ja küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel 10 minutit. Siis torka toidukile noaga auguliseks, et aur saaks välja. Siis eemalda kile. Pööra kõrvitsapoolikud ümber, maitsesta soola-pipraga. 

(Seda kõike saaks teha ka tavalises aurutis). 

Sega täidisega jaoks kuivatatud jõhvikad/rosinad ja kuum vesi. 

Kuumuta pannil 3 sl võid. Lisa hakitud seened ja hakitud sibul, pudista juurde kuivatatud salvei. Kuumuta keskmisel tulel umbes 5 minutit. 

Lisa riivsai ja prae veel 2-3 minutit. 

Sega juurde jõhvikad koos leotusvedelikuga, maitsesta soola-pipraga.

Tõsta kõrvitsapoolikutesse täidis, siis puista peale ülejäänud või, mis on tükikesteks lõigatud. 

Küpseta veel 10 minutit, kuni roog on pealt krõbe ja kõrvits läbinisti kuum.

Loe veel:

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit (Oktoober 1995)

LISA KOMMENTAAR