Loputa hirss hästi korralikult rohke sooja veega, muidu võib puder jääda mõrkjas.
Pane potti hirss ja vesi, maitsesta soolaga ning keeda, kuni vesi on hirsi sisse imendunud. Lisa piim ja keeda tasasel tulel kaane all umbes tund aega. Sega aeg-ajalt.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Olen nüüd 2 korda seda putru teinud, aga ei lähe peale meie perele.
Hää puder... ja eelmisele kommijale: maitsestamise küsimus - tükike võid, soola ja hästi vähekene suhkrut noh nii et magusaks ei lähe aga ainult õrnalt tunda on.
Suhtega 1/2/3 sellest pudrust supp ei tule või?
Ei tule.
1-2-3 segust ei tule kindlasti supp. Ma pidin vedelikku juurde panema. Antud kogusest tuli 4le välja väga tinglikult (2 täiskasvanut, 2 last)... Uuel katsel panin hirssi 1,5dl.. ja suurendasin ka vee-piima kogust poole võrra. Maitsestasin soola ja vähese suhkruga. Maitses vaheldusrikkalt. Pelgasin pikalt pikka valmimisaega... olen rõõmus, et lõpuks ette võtsin tegemise :)
Ma ütleks ka, et neljale see puder küll ei ole. Meie söödavate koguste juures pigem 2le, et ikka kõht täis saaks.
Algselt tegin putru selle retsepti järgi kuid kuna tihti tegemise siis enam ei mõõda midagi ja teen juba tunde järgi. Panen ka veidi soola ja ei keeda nii kaua- sest minu hirsipakil on keeduaeg oluliselt lühem. Ahjaa- loputan hirssi paar korda ja lasen esimese keeduvee keema ja valan ära ning uus keev vesi peale- lugesin et kupatamine vähendab mõrkjat maitset.
Õige. Mina teen ka nii. Või peab ka ikka natuke panema, sest või annab hea maitse.
mulle teevad rõõmu retseptid, milles soovitatakse putru kaane all kogu aeg segada, aga muidu OK!
Ka minu peres on ringi liikunud täpselt selliste vahekordadega retsept. kunagi mu ema rääkis ka miks PESEMNE oluline on: pestakse hirsilt kogu see mustus ja kibedus ära. vähesed pesevad ja siis virisetakse et on kibe/mõru puder ja kellelegi ei maitse ja enam ei tehtagi. teine asi mis mu ema veel õpetas on: hirsi leotamine. panen õhtul hirsi likku, hommikul pesen ja keedan pudruks. nämma! see on minu lemmik puder, kuna see keeb kaua siis seda teen suht harva aga vaeva väärt. 2 täiskasvanut ja 2 last on 1 dl hirssi tõesti vähe.
Öine leotamine vähendab keemisaega mitte rohkem kui 10-15 min, samas maitsele mõjub nagu positiivselt, saponiinid jms kaovad nigut' poleks olnudki. Enivei soovitan arvestada min. tunniga kui hirsipuder käsil. Kel kiire, võtku helbed, need on ka tegelt täiesti adekvaatsed söögiloomakesed.
no see valmis küll uskumatult kiiresti mitte üle poole tunni ja tõeliselt maitsev on - soovitan aga see kogus on paras üksi ära süüa ;)
mina pesen hirssi kuuma veega...siis keedan nagu selles retseptis ,kuni vesi on kadunud...siis piim ,hea ,kui lisad kuuma piima ,mitte külma ja segada ei ole tarvis kogu aeg (ma raputan potti aeg-ajalt ).Hiljem lisan pestud rosinad või mõnd muud kuivatatud puuvilju ning võid ,võid enam ei keeda ,vaid hoian padja all tunnikese ...VOHH!!!! see on hea! ♥
Just proovisin teha, õnnestus. Lisasin tiba mett, mulle meeldib magus.
Poleks uskunud, et nii hea puder :)
Peaaegu kõige sööjana, see on uks asi, millest lapsepõlvest saati koledad mälestused ja siiani pole suutnud end seda sööma saada :)</br>Ilus pilt muidu
Lemmik!!! Lapsepõlvest saati armastan! Kui valmis on ei saa kuidagi lusikat käest! Järgmisel päeval kui midagi veel alles saab pannil üles soojendada!
Just sõime :) </br>pesen õhtul hirsi läbi ja jätan puhta veega ööks likku :) </br>Hommikul panen uue vee ja haudub 20 minutiga, piima ei kasuta :) natuke soola ja võisilm sisse!
Ema pakkus seda kisselliga, jube hea!
Ma armastan hirsiputru võinöpsiga :P Miks ma seda küll nii harva teen ?
Mulle hirsipuder ei meeldind, aga kui haiglas seda sain, siis hakkas hullult maitsma...
Väga hea puder on see
Tegin ka neljale topeltkoguse. Minu lemmikpuder juba lapsepõlvest. Tütar andis sellele nime päikesepuder. Olen varem nn peast keetnud, aga siit oli suurepärane saada info koguste kohta.
olen viimasel ajal hirsihelbeid kasutama hakanud. toit haudub 5-10 min.valmis lisan ainult soola ja võisilm.väga maitsev ja kasulik toit.
Olen teinud, väga maitsev puder!
Maasikad ,vaarikad ja mustikad lisada...ülimaitsev:)
Minu lemmikpuder juba aastaid, teen täpselt retsepti järgi.
On samuti minu lemmikpuder. Kahjuks on teenimatult jäänud paljude menüüst kõrvale, ilmselt seepärast, et vajab valmimiseks jah aega.
Lemmik!
Üks lemmikutest, eile just tegin ja sõin :) ????
Minu lemmik.
Minu lemmikpuder.
Väga meeldib, võiga! ❤️
Minu lemmikpuder
Meil tegi ema seda putru ahjus haudepotis, hea oli.
Hommikuti päris tihti hirsipuder, meeldib!
Hirsipuder
Piima ja veega valmistatud hirsipuder.