Hirsipuder

Piima ja veega valmistatud hirsipuder.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 dl hirssi

2 dl vett

3 dl piima

maitsestamiseks soola

Valmistamine

Loputa hirss hästi korralikult rohke sooja veega, muidu võib puder jääda mõrkjas.

Pane potti hirss ja vesi, maitsesta soolaga ning keeda, kuni vesi on hirsi sisse imendunud. Lisa piim ja keeda tasasel tulel kaanega potis aeg-ajalt segades umbes tund aega. 

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 22.05.2010 14:52

Olen nüüd 2 korda seda putru teinud, aga ei lähe peale meie perele.

Raspa
postitatud 27.06.2010 09:06

Hää puder... ja eelmisele kommijale: maitsestamise küsimus - tükike võid, soola ja hästi vähekene suhkrut noh nii et magusaks ei lähe aga ainult õrnalt tunda on.

Pudrulõug
postitatud 30.09.2010 15:20

Suhtega 1/2/3 sellest pudrust supp ei tule või?

Milvi
posted on 02.09.2017 15:21

Ei tule.

Kardemon
postitatud 24.03.2011 22:32

1-2-3 segust ei tule kindlasti supp. Ma pidin vedelikku juurde panema. Antud kogusest tuli 4le välja väga tinglikult (2 täiskasvanut, 2 last)... Uuel katsel panin hirssi 1,5dl.. ja suurendasin ka vee-piima kogust poole võrra. Maitsestasin soola ja vähese suhkruga. Maitses vaheldusrikkalt. Pelgasin pikalt pikka valmimisaega... olen rõõmus, et lõpuks ette võtsin tegemise :)

Vike
postitatud 17.07.2011 10:20

Ma ütleks ka, et neljale see puder küll ei ole. Meie söödavate koguste juures pigem 2le, et ikka kõht täis saaks.

Silja
postitatud 14.09.2011 11:59

Algselt tegin putru selle retsepti järgi kuid kuna tihti tegemise siis enam ei mõõda midagi ja teen juba tunde järgi. Panen ka veidi soola ja ei keeda nii kaua- sest minu hirsipakil on keeduaeg oluliselt lühem. Ahjaa- loputan hirssi paar korda ja lasen esimese keeduvee keema ja valan ära ning uus keev vesi peale- lugesin et kupatamine vähendab mõrkjat maitset.

tea
postitatud 02.12.2011 16:55

mulle teevad rõõmu retseptid, milles soovitatakse putru kaane all kogu aeg segada, aga muidu OK!

Mona
postitatud 24.03.2012 09:57

Ka minu peres on ringi liikunud täpselt selliste vahekordadega retsept. kunagi mu ema rääkis ka miks PESEMNE oluline on: pestakse hirsilt kogu see mustus ja kibedus ära. vähesed pesevad ja siis virisetakse et on kibe/mõru puder ja kellelegi ei maitse ja enam ei tehtagi. teine asi mis mu ema veel õpetas on: hirsi leotamine. panen õhtul hirsi likku, hommikul pesen ja keedan pudruks. nämma! see on minu lemmik puder, kuna see keeb kaua siis seda teen suht harva aga vaeva väärt. 2 täiskasvanut ja 2 last on 1 dl hirssi tõesti vähe.

zumin
posted on 16.08.2018 19:40

Öine leotamine vähendab keemisaega mitte rohkem kui 10-15 min, samas maitsele mõjub nagu positiivselt, saponiinid jms kaovad nigut' poleks olnudki. Enivei soovitan arvestada min. tunniga kui hirsipuder käsil. Kel kiire, võtku helbed, need on ka tegelt täiesti adekvaatsed söögiloomakesed.

pets
postitatud 12.07.2013 20:20

no see valmis küll uskumatult kiiresti mitte üle poole tunni ja tõeliselt maitsev on - soovitan aga see kogus on paras üksi ära süüa ;)

katriin
postitatud 31.03.2015 18:37

mina pesen hirssi kuuma veega...siis keedan nagu selles retseptis ,kuni vesi on kadunud...siis piim ,hea ,kui lisad kuuma piima ,mitte külma ja segada ei ole tarvis kogu aeg (ma raputan potti aeg-ajalt ).Hiljem lisan pestud rosinad või mõnd muud kuivatatud puuvilju ning võid ,võid enam ei keeda ,vaid hoian padja all tunnikese ...VOHH!!!! see on hea! ♥

Birx
postitatud 03.05.2015 12:05

Just proovisin teha, õnnestus. Lisasin tiba mett, mulle meeldib magus.

Maarika
postitatud 25.09.2016 08:18

Poleks uskunud, et nii hea puder :)

kaieco
postitatud 25.09.2016 17:36

Peaaegu kõige sööjana, see on uks asi, millest lapsepõlvest saati koledad mälestused ja siiani pole suutnud end seda sööma saada :)
Ilus pilt muidu

Olivia Saask
postitatud 22.08.2017 09:05

Lemmik!!! Lapsepõlvest saati armastan! Kui valmis on ei saa kuidagi lusikat käest! Järgmisel päeval kui midagi veel alles saab pannil üles soojendada!

Anne Lukk
postitatud 22.08.2017 09:23

Just sõime :)
pesen õhtul hirsi läbi ja jätan puhta veega ööks likku :)
Hommikul panen uue vee ja haudub 20 minutiga, piima ei kasuta :) natuke soola ja võisilm sisse!

Kaia Tislar
postitatud 22.08.2017 11:58

Ema pakkus seda kisselliga, jube hea!

Katz kokkab
postitatud 24.08.2017 16:32

Ma armastan hirsiputru võinöpsiga :P Miks ma seda küll nii harva teen ?

Tiiu Vaarik
postitatud 24.08.2017 22:34

Mulle hirsipuder ei meeldind, aga kui haiglas seda sain, siis hakkas hullult maitsma...

Hannah
postitatud 31.10.2018 17:29

Väga hea puder on see

Maret
postitatud 08.01.2019 06:15

Tegin ka neljale topeltkoguse. Minu lemmikpuder juba lapsepõlvest. Tütar andis sellele nime päikesepuder. Olen varem nn peast keetnud, aga siit oli suurepärane saada info koguste kohta.

harry 57
postitatud 09.01.2019 14:38

olen viimasel ajal hirsihelbeid kasutama hakanud. toit haudub 5-10 min.valmis lisan ainult soola ja võisilm.väga maitsev ja kasulik toit.

Malle Miilmann
postitatud 11.07.2019 16:23

Olen teinud, väga maitsev puder!