Orecchiette pasta burrata, tomatite ja küüslauguga

Hõrk Itaalia eelroog.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 ml külmpressituf oliiviõli

2 õhukeselt viilutatud küüslauguküünt

tubli näputäis tšillihelbeid

200 g hästi küpseid kirsstomateid

0,5 sidruni mahl soovi korral

250 g värsket orecchiette pastat

200 g burrata juustu

värsket basiilikut

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli praepannil, siis lisa küüslauk ja tšillihelbed. Kuumuta tasasel tulel 3-4 minutit, ära küüslauku pruunista! 

Lisa kirsstomatid ja veidi soola, siis tõsta kuumust ja kuumuta segades 6-7 minutit, kuni tomatid veidi lagunevad. Maitse - vajadusel reguleeri happesust sidrunimahlaga. 

Keeda värsket orecchiette pastat soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit või kuni al dente. Nõruta, siis lisa pannil olevate tomatite juurde ja sega korralikult läbi. 

Rebi burrata tükkideks ning lisa pannile. Sega kergelt läbi, siis jaota taldrikutesse. Puista peale värsked basiilikulehed ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR