50 ml külmpressituf oliiviõli
2 õhukeselt viilutatud küüslauguküünt
tubli näputäis tšillihelbeid
200 g hästi küpseid kirsstomateid
0,5 sidruni mahl soovi korral
250 g värsket orecchiette pastat
200 g burrata juustu
värsket basiilikut
Kuumuta oliiviõli praepannil, siis lisa küüslauk ja tšillihelbed. Kuumuta tasasel tulel 3-4 minutit, ära küüslauku pruunista!
Lisa kirsstomatid ja veidi soola, siis tõsta kuumust ja kuumuta segades 6-7 minutit, kuni tomatid veidi lagunevad. Maitse - vajadusel reguleeri happesust sidrunimahlaga.
Keeda värsket orecchiette pastat soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit või kuni al dente. Nõruta, siis lisa pannil olevate tomatite juurde ja sega korralikult läbi.
Rebi burrata tükkideks ning lisa pannile. Sega kergelt läbi, siis jaota taldrikutesse. Puista peale värsked basiilikulehed ja serveeri kohe.
Retsept siit.
Orecchiette pasta burrata, tomatite ja küüslauguga
Hõrk Itaalia eelroog.