2 viilutatud šalottsibulat
4 koorimata küüslauguküünt
500 g küpseid maitsvaid tomateid
4 sl külmpressitud oliiviõli + veel veidi niristamiseks
250 g värskeid või 150 g kuivatatud tagliatelle lintnuudleid
100 g burrata juustu
värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 180°C. Kui tomatid on suured, siis lõika pooleks või neljaks, väiksemad tomatid jäta terveks.
Pane šalottsibulad, küüslauguküüned ja tomatid ahjuvormi. Nirista peale õli, maitsesta soola-pipraga ja sega. Küpseta 180-kraadises ahjus u 25 minutit või kuni tomatid on pehmed ja lagunema hakkavad.
Samal ajal keeda tagliatelle vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, siis kalla ahjuvormi ja sega tomatite jm kenasti läbi.
Tõsta kuumale alusele, tõsta peale burrata ja murra juust katki. Puista peale basiilikulehed, jahvata veskist musta pipart peale. Kui ahjupannile on jäänud "praeleent", siis nirista see roale. Soovi korral nirista peale ka veel oliiviõli.
Retsept siit.
Tagliatelle burrata ja tomatitega
Lihtne pastaroog, kus põhirõhk on kvaliteetsel toorainel.