Tagliatelle burrata ja tomatitega

Lihtne pastaroog, kus põhirõhk on kvaliteetsel toorainel.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 viilutatud šalottsibulat

4 koorimata küüslauguküünt

500 g küpseid maitsvaid tomateid

4 sl külmpressitud oliiviõli + veel veidi niristamiseks

250 g värskeid või 150 g kuivatatud tagliatelle lintnuudleid

100 g burrata juustu

värsket basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. Kui tomatid on suured, siis lõika pooleks või neljaks, väiksemad tomatid jäta terveks. 

Pane šalottsibulad, küüslauguküüned ja tomatid ahjuvormi. Nirista peale õli, maitsesta soola-pipraga ja sega. Küpseta 180-kraadises ahjus u 25 minutit või kuni tomatid on pehmed ja lagunema hakkavad.

Samal ajal keeda tagliatelle vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, siis kalla ahjuvormi ja sega tomatite jm kenasti läbi.

Tõsta kuumale alusele, tõsta peale burrata ja murra juust katki. Puista peale basiilikulehed, jahvata veskist musta pipart peale. Kui ahjupannile on jäänud "praeleent", siis nirista see roale. Soovi korral nirista peale ka veel oliiviõli.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa tomatitele enne röstimist ka sörts palsamiäädikat või šerriäädikat. 
  • Tomatid võib kuni 2 päeva enne valmis röstida. Hoia kinniselt külmkapis, enne serveerimist soojenda ettevaatlikult. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR