100 g võid
100 g hapukoort
175 g nisujahu
0,25 tl soola
Kate:4-5 suurt punast sibulat
praadimiseks oliiviõli
10 g värseket estragoni ehk korralik peotäis lehti
2-3 saledamat rullkõrvitsat
soola ja musta pipart
Alusta tainast. Sulata või, sega juurde hapukoor, jahu ja sool. Sõtku ühtlaseks - tainas on enne jahutamist üsna pehme. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Täidise jaoks koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja näpuotsaga soola ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit või kuni sibulad on pehmed ja klaasjad, aga mitte pruunistunud. Maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda.
Kuumuta ahi 200 C.
Võta tainas külmkapist välja ja rulli kergelt jahusel laual suureks ristkülikuks. Tõsta see ahjuplaadile (servad võivad ahjuplaadist suuremadki olla veidi, sest need keeratakse täidisele peale).
Määri peale jahtunud praetud sibul, jättes servad u 5 cm ulatuses puhtaks. Puista peale hakitud estragon.
Lõika rullkõrvitsad u 3 mm paksusteks viiludeks. Laota suvikõrvitsaviilud sibulatele ja estragonile, servad kenasti kohakuti ja üsna tihedalt, sest küpsedes tõmbub suvikõrvits veidi kokku. Maitsesta soola-pipraga.
Nüüd pööra tainaservad kergelt täidisele. Pintselda tainas tilga veega klopitud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 45 minutit või kuni pirukatainas on kuldne ja suvikõrvitsakate kenasti läbi küpsenud ja kuldpruuniks tõmbunud.
Idee siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Estragoni-suvikõrvitsapirukas
Häid suvikõrvitsapirukaid pole kunagi liiga palju! Siin annavad tooni punased sibulad ja värske estragon.