1 tl kuivatatud maitserohelist (nt tüümian või rosmariin)
60 ml e. 4 sl oliiviõli või muud kuumutamist taluvat õli
1.2 dl külma vett
Valmistamine
Sega jahu, sool ja ürdid keskmise suurusega kausis. Lisa õli ja sega kahvliga läbi.
Lisa vesi ning sega taas kahvliga, siis sõtku käega, kuni tainas moodustab ühtlase tainapalli.
Tõsta tainas kergelt jahusele lauale, puista ka peale veidi jahu.
Rulli tainarulli abil ümmarguseks kettaks, mis kataks Su pirukavormi ära. NB! Rulli tugevate, lühikeste liigutustega ning proovi vältida taina ületöötlemist.
Tõsta tainas pirukavormi (kui see pole mittenakkuva kattega, siis määri esmalt või või õliga). Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Oliiviõlipõhi vajab küpsemiseks 200-kraadises ahjus 20-25 minutit (vajadusel eelküpseta enne täidise lisamist).
Retsept on mugandatud Clotilde toidublogist Chocolate & Zucchini.
Oliiviõliga pirukatainas
See pirukatainas sobib nii kalorilugejaile kui ka neile, kes võid muul põhjusel vältida üritavad.