400 g keegelkõrvitsat või tavalist kõrvitsat
2 sl vedelat mett
2 suuremat kodumaist õuna
10 Medjool datlit
30 g Kreeka pähkleid
75 g nisujahu
75 g kiirkaerahelbeid või kaerajahu
50 g külma võid
50 g rapsiõli
100 g tumedat muscovado suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
Kuumuta ahi 180C.
Koori kõrvits, lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Pane võitatud ahjuvormi. Murra tähtaniis soovi korral 2-3 tükiks, pane kõrvitsatükkide vahele. Nirista peale pool meest ja pane 10 minutiks 180-kraadisesse ahju.
Samal ajal koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad kuubikuteks.
Eemalda datlitelt seemned, lõika datlid peenikesteks ribadeks.
Kui kõrvits on veidi pehmenenud, lisa ahjuvormi ka õunakuubikud, datlid, tükkideks murtud kreeka pähklid. Nirista peale ülejäänud mesi. Sega läbi.
Pane nisujahu, kaerahelbed või -jahu, või, õli, suhkur ja kaneel köögikombaini ja töötle ühtlaseks puruseguks - või näpista kõik puruseguks sõrmede abil suures kausis. Puista purusegu vormi,
Küpseta 30-35 minutit või kuni krõbedik on kuldpruun.
Retsept on mugandatud Briti ajalehest The Guardian, 26.01.2013. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kõrvitsa-õunakrõbedik datlitega
Sügistalvine ahjudessert.