Texase BBQ-kaste

Lihtne suitsune BBQ-kaste, mida võib serveerida nii burgerite kui ka erinevate lisanditega.

Kogus
450 ml
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g ketšupit

100 ml õunaäädikat

100 g tumedat muscovado suhkrut

1 sl Worcesteri kastet

1 tl suitsupaprikat

0,5 apelsini mahl

2 tl vedelat suitsu soovi korral

1 purustatud küüslauguküüs

15 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega kõik ained potis, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis keeda 3-4 minutit, kuni suhkur ja sool on lahustunud ja kaste on kenasti läikiv. 

Tõsta pott tulelt, pane purki ja lase jahtuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Säilib külmkapis kuni 2 nädalat, maitse aga seistes isegi paraneb. 
  • Algretsepti juures soovitatakse kastet kauem kuumutada, et saada paksem kaste. 
  • Vajadusel kasuta laktoosivaba võid. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR