Kerge ja kiire õhtusöök.
1 tl rapsiõli või oliiviõli
1 väike sibul või banaanšalott
2 tl chipotle pastat
250 ml tomatipüreed
400 g konservitud kikerherneid (nõruta)
2 tl mett
2 tl punase veini äädikat
2-4 viilu head röstsaia või krõbeda koorikuga saia
2 muna
soola ja musta pipart
Kuumuta väiksemas potis 0,5 tl õli. Lisa peenelt hakitud sibul ja kuumuta 5-8 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Siis sega juurde chipotle-pasta, passata-tomatipüree, mesi ja veiniäädikas. Maitsesta soola-pipraga, siis lase 5 minutit podiseda.
Rösti saiaviilud.
Kuumuta ülejäänud õli praepannil, prae kaks "härjasilma".
Tõsta röstitud saiaviilud taldrikutele, nirista peale veidi õli. Siis tõsta peale kikerhernesegu ja kõige peale praetud muna.
Allikas: BBC Good Food
Suitsused kikerherned röstsaial
Kerge ja kiire õhtusöök.