Klopi suhkur ja või kohevaks ja heledaks kreemjaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega küpsetuspulber jahu hulka, siis sõelu see kaussi ja sega õrnalt läbi. Sega juurde jämedalt riivitud suvikõrvits.
Tõsta tainas vormi ning küpseta umbes 40 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Võta vormist välja, lase metallrestil jahtuda.
Serveerimiseks lõika viiludeks ja määri peale võid.
Nipid ja soovitused:
Soovi korral lisa kuivatatud puuvilju (nt rosinad), pähkleid, kuivatatud datleid, tumedat šokolaadi vms.
Siin on tehtud keeks, aga võid ka muffinivormides küpsetada. Siis alanda kuumust.
Retsept on Alys Fowleri raamatust "The Edible Garden: How to Have Your Garden and Eat It" (BBC Books, 2010)
Lihtne suvikõrvitsakeeks