Lihtne suvikõrvitsakeeks

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund (sh 40 minutit ahjus)
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmet võid + vormi määrimiseks veel veidi

150 g pehmet pruuni suhkrut

2 muna

225 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 väiksem suvikõrvits

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. Määri keeksivorm võiga.

Klopi suhkur ja või kohevaks ja heledaks kreemjaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega küpsetuspulber jahu hulka, siis sõelu see kaussi ja sega õrnalt läbi. Sega juurde jämedalt riivitud suvikõrvits.

Tõsta tainas vormi ning küpseta umbes 40 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. 

Võta vormist välja, lase metallrestil jahtuda. 

Serveerimiseks lõika viiludeks ja määri peale võid. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa kuivatatud puuvilju (nt rosinad), pähkleid, kuivatatud datleid, tumedat šokolaadi vms. 
  • Siin on tehtud keeks, aga võid ka muffinivormides küpsetada. Siis alanda kuumust. 

Retsept on Alys Fowleri raamatust "The Edible Garden: How to Have Your Garden and Eat It" (BBC Books, 2010)

LISA KOMMENTAAR