4 sl kontsentreeritud tomatipastat
1,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl tšillihelbeid
900 g kaaluv varajane peakapsas või savoia kapsas
1,2 dl oliiviõli
vett
3 sl hakitud värsket tilli
Serveerimiseks:täisrasvast Kreeka jogurtit või hapukoort
Kuumuta ahi 170°C.
Sega tomatipasta, purustatud küüslauk, koriander, vürtsköömned ja tšillihelbed väikeses kausis.
Lõika kapsas pikuti pooleks, seejärel kumbki kapsapool omakorda 4 sektoriks, nii et varreosa neid koos hoiaks.
Kuumuta 4 sl õli suurel malmpannil tugeval kuumusel. Pane kapsasektorid pannile (vajadusel jaokaupa), maitsesta soolaga ja siis prae umbes 4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni kapsas on kenasti pruunistunud. Tõsta kapsas vaagnale.
Kalla pannile veel 4 sl õli. Lisa maitsestatud tomatipasta ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades 2-3 minutit või kuni tomatisegu tumeneb.
Lisa pannile u 3-4 dl vett, maitsesta soolaga ja siis tõsta kapsasektorid uuesti pannile kenasti üksteise kõrvale.
Tõsta 170-kraadisesse ahju ning küpseta 40-50 minutit või kuni kapsas on täiesti pehme, vedelik on aurustunud ja kapsasektorid on servadest karamelliseerunud.
Puista peale hakitud till ja serveeri koos jogurtiga.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Karamelliseeritud kapsas
Varajane kapsas on hautatud vürtsidega karamelliseerumiseni.