Karamelliseeritud kapsas

Varajane kapsas on hautatud vürtsidega karamelliseerumiseni.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 küüslauguküünt

1,5 tl jahvatatud koriandriseemneid

1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl tšillihelbeid

900 g kaaluv varajane peakapsas või savoia kapsas

1,2 dl oliiviõli

vett

soola

3 sl hakitud värsket tilli

Serveerimiseks:

täisrasvast Kreeka jogurtit või hapukoort

Valmistamine

Kuumuta ahi 170°C. 

Sega tomatipasta, purustatud küüslauk, koriander, vürtsköömned ja tšillihelbed väikeses kausis. 

Lõika kapsas pikuti pooleks, seejärel kumbki kapsapool omakorda 4 sektoriks, nii et varreosa neid koos hoiaks.

Kuumuta 4 sl õli suurel malmpannil tugeval kuumusel. Pane kapsasektorid pannile (vajadusel jaokaupa), maitsesta soolaga ja siis prae umbes 4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni kapsas on kenasti pruunistunud. Tõsta kapsas vaagnale. 

Kalla pannile veel 4 sl õli. Lisa maitsestatud tomatipasta ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades 2-3 minutit või kuni tomatisegu tumeneb. 

Lisa pannile u 3-4 dl vett, maitsesta soolaga ja siis tõsta kapsasektorid uuesti pannile kenasti üksteise kõrvale. 

Tõsta 170-kraadisesse ahju ning küpseta 40-50 minutit või kuni kapsas on täiesti pehme, vedelik on aurustunud ja kapsasektorid on servadest karamelliseerunud. 

Puista peale hakitud till ja serveeri koos jogurtiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Roog ise on veganlik ja Paleo, vajadusel serveeri ilma Kreeka jogurtita. 
  • Algretsepti juures on soovitatud rohkem kastet teha, lisada sellele suitsupaprikat, asendada vesi puljongiga. 

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR