Brasiilia kuum jook (quentão)

Brasiilia hõõgvein/grokk, mida juuakse aastaringselt.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

200 g suhkrut

750 ml vett

1,8 dl tükeldatud värsket ingverit

2 viilutatud laimi

4 kaneelikoort

750 ml Cachaça (Brasiilia alkohol)

Valmistamine

Pane suhkur 3-liitrisesse potti ning tõsta keskmiselt tugevale kuumusele. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni suhkur sulab ja muutub kuldpruuniks (u 10 minutit). 

Nüüd lisa ettevaatlikult ja vähehaaval juurde vesi, segades, et karamell sulaks. 

Lisa ingver, laim ja kaneel. Siis kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda 10-15 minutit.

Kalla potti cachaca ja kuumuta veel 5 minutit. 

Kurna enne serveerimist.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR