Normandia sealiha-siidrihautis

Toekas talvine hautis taise sealiha, kuiva siidri ja erinevate köögiviljadega (porru, porgand, pastinaak, sibul).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl õli

1 kg tükeldatud taist sealiha

2 tükeldatud suurt sibulat

2 paksult viilutatud porgandit

2 viilutatud pastinaaki

2 pestud porrut 3 cm juppidena

500 ml kuiva siidrit

2 loorberilehte

1 tl Dijoni sinepit

1 sl maisitärklist

200 g väherasvast crème fraîche'i

2 Cox õuna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli paksupõhjalisel suurel praepannil tugeval tulel. Pruunista sealihatükid jaokaupa ümberringi. Tõsta kurnlusika abil sobiva suurusega ahjupotti. 

Lisa pannile sibulad ja prae 5 minutit, siis tõsta samuti potti.

Lisa porgand, pastinaak ja porru potti. Lisa siider ja loorberilehed. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keemiseni. Kata kinni ja lase tund aega podiseda, kuni liha on küos. 

(Kui soovid sügavkülma panna, siis lase jahtuda, jaota portsjoniteks ja pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Tõsta 24 tundi enne serveerimist külmkappi sulama. Kuumuta tulikuumaks).

Sega sinep ja maisitärklis creme fraiche'i hulka. Sega see hautise hulka ja kuumuta läbi.

Lõika õunad sektoriteks, eemalda südamikud. Lisa potti ja hauta 5-8 minutit või kuni õunad on pehmed ja kaste paksenenud. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept ilmus Briti ajakirjas Delicious (February 2006, Normandy pork with cider)

LISA KOMMENTAAR