4 sl õli
1 kg tükeldatud taist sealiha
2 tükeldatud suurt sibulat
2 paksult viilutatud porgandit
2 viilutatud pastinaaki
2 pestud porrut 3 cm juppidena
500 ml kuiva siidrit
1 tl Dijoni sinepit
1 sl maisitärklist
200 g väherasvast crème fraîche'i
2 Cox õuna
soola ja musta pipart
Kuumuta õli paksupõhjalisel suurel praepannil tugeval tulel. Pruunista sealihatükid jaokaupa ümberringi. Tõsta kurnlusika abil sobiva suurusega ahjupotti.
Lisa pannile sibulad ja prae 5 minutit, siis tõsta samuti potti.
Lisa porgand, pastinaak ja porru potti. Lisa siider ja loorberilehed. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta keemiseni. Kata kinni ja lase tund aega podiseda, kuni liha on küos.
(Kui soovid sügavkülma panna, siis lase jahtuda, jaota portsjoniteks ja pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Tõsta 24 tundi enne serveerimist külmkappi sulama. Kuumuta tulikuumaks).
Sega sinep ja maisitärklis creme fraiche'i hulka. Sega see hautise hulka ja kuumuta läbi.
Lõika õunad sektoriteks, eemalda südamikud. Lisa potti ja hauta 5-8 minutit või kuni õunad on pehmed ja kaste paksenenud. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Retsept ilmus Briti ajakirjas Delicious (February 2006, Normandy pork with cider)
Normandia sealiha-siidrihautis
Toekas talvine hautis taise sealiha, kuiva siidri ja erinevate köögiviljadega (porru, porgand, pastinaak, sibul).