Klassikaline Iiri kuum todi

Külmal ja niiskel sügis- või talveõhtul võib profülaktika mõttes kuuma todi teha.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

30 ml Iiri viskit (Bushmills, Jameson) või poitin

2-3 nelki

kuuma vett

paar sidruniviilu soovi korral

1 tl demerara suhkrut või vahtrasiirupit või mett

Valmistamine

Kalla viski kuumakindla teeklaasi sisse, lisa nelgid ja sega. Kalla peal kuum (aga mitte keev) vesi. 

Soovi korral lisa 1-2 sidruniviilu, siis sega juurde suhkur. 

Serveeri võimalikult kuumalt, viskiaure sisse hingates. 

Loe veel:

  • USAs kutsutakse analoogset jooki lõunaosariikide köhasiirupiks (southern cough syrup) , Iirimaal tihti ka kuumaks viskiks (hot whiskey).
  • Magustamiseks võib kasutada pruuni suhkrut, mett või vahtrasiirupit. Veganliku versiooni jaoks kasuta suhkrut või siirupit.  

Retsept on briti ajakirjast Delicious Magazine (February 2006)

LISA KOMMENTAAR